Nors per antradienio spaudos konferenciją Socialdemokratų partijos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius sakė siūlysiantis R. Malinauskui suspenduoti narystę partijoje, šis to nedarys. R. Malinauskas sakė diskusijos metu atsakęs į partiečių klausimus ir sukaukęs jų palaikymo.

„Aš išgirdau bendrą diskusiją dėl susidariusios situacijos, dėl politinės situacijos, išgirdau nemažai klausimų, į kuriuos pateikiau atsakymus – ne tik papasakojau, bet ir pateikiau dokumentus. Buvo diskusija valdyboje, sprendimas – reikia visiems sutelktai dirbti toliau“, – po partijos valdybos posėdžio sakė R. Malinauskas.

R. Malinausks aiškino partiečiams kalbėjęs apie savo asmenybę, nuveiktus darbus ir pridūręs, kad jei tai pagerintų situaciją, šis galintis „mielai bet kada“ atsistatydinti ar laikinai suspenduoti narystę partijoje. „O sprendimas yra toks, kad dirbsime dar kol kas kartu. O kol kas gali būti ir amžinai“, – optimizmo nestokoja R. Malinauskas.

Socialdemokratų partijos valdybos narys, teisingumo ministras Juozas Bernatonis sakė, kad posėdyje aptarta politinė situacija ir būsima informacinio centro veikla – ketinama geriau reaguoti į žiniasklaidoje pasirodančią informaciją.

„Buvo tas klausimas ir meras kalbėjo, bet pagal mūsų partijos statutą narystė sustabdoma tuomet, kai pareiškiami kažkokie įtarimai, šiandien to klausimo net nesvarstėme“, – apie A. Butkevičiaus siūlymą R. Malinauskui stabdyti narystę partijoje, kalbėjo J. Bernatonis.

Pasak J. Bernatonio, nors R. Malinauskas pareiškė tokį norą, jis valdyboje nebuvo patenkintas.

DELFI primena, kad Druskininkų meras R. Malinauskas yra minimas skandalingame vadinamojo Vijūnėlės dvaro tyrime, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra suteikusi specialiojo liudytojo statusą.

Druskininkų meras yra ir valdančiosios LSDP vicepirmininkas.