Iš pradžių advokatė Vilniaus apygardos teismui buvo pateikusi pareiškimą, kad neliudys, nes advokatui neleidžiama liudyti klientų bylose. Tačiau teisėjai pasakius, kad bus klausinėjama tik apie procedūrinius dalykus, sutiko atsakyti į klausimus.

K.Kanišauskienė R.Lipskiui atstovavo maždaug prieš dvejus metus sausį, kai jis buvo apklausiamas Lietuvos kriminalinės policijos biuro patalpose.

Advokatė prisiminė, kad apklausa buvo baigta apie 21 val. vakaro.

R.Lipskis teigia, kad jo pirmosios apklausos protokolai buvo pasirašomi koridoriuje. Tačiau advokatė pareiškė, kad protokolas niekur nebuvo nešamas, visi veiksmai buvo atliekami kabinete.

„Man viskas aišku“, - išgirdęs advokatės liudijimą pareiškė R.Lipskis. Į teismą jis atvyko pakeitęs šukuoseną ir užsiauginęs barzdą.

Dėl apklausos protokolų į teismą anksčiau buvo pakviesta liudyti ir ikiteisminio tyrimo tyrėja Regina Kišūnienė. Ji taip pat teigė, kad protokolai koridoriuje nebuvo pasirašomi.

Į kitą teismo posėdį, kuris vyks spalio 1 dieną, bus kviečiami du liudytojai.

Bylos duomenimis, R.Lipskis savo kabinete „Oro navigacijoje“ slapta fotografavo ten buvusius dokumentus bei kitus objektus ir juos perdavė Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybai. Įtariama, kad Baltarusijai rinkta ir perduota informacija apie Lietuvos kariuomenę, jos dalinius, strateginę reikšmę Lietuvos nacionaliniam saugumui turinčias valstybės įmones, jų veiklą, objektus bei įrenginius jose.

Įtariamasis sulaikytas daugiau nei prieš metus, jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Pareigūnų teigimu, tikėtina, kad Baltarusija gauta informacija dalijosi ir su Rusija.