Prie profesinių sąjungų piketo prisidėjo ir Algirdas Paleckis bei jo vadovaujamos politinės jėgos atstovai.

„Mes ėjome, ėjome į socialinį dialogą, Vyriausybė neatsižvelgė į mūsų reikalavimus ir dėl darbo užmokesčio, dėl pensijų, dėl kitų visų reikalavimų. Ir mes nusprendėme, kad reikia visuomenę sutelkti, kad visuomenė pareikštų savo protestą. Tai mums neleidžia jau antrą kartą“, - piktinosi Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius.

Patikslinus, kad savivaldybė mitinguoti leidžia, tik siūlo aikštelę prie „Siemens“ arenos arba Kalnų parką, pašnekovas juokavo, kad gyventojai ant „Siemens“ arenos nepyksta: „Mes prieš „Siemens“ areną nieko neturim, mes centre norime, kad mus matytų“, - aiškino A. Kvedaravičius.

Jis taip pat pabrėžė, jog šiuo metu, kai Lietuvoje sninga beveik kiekvieną dieną, Kalnų parko aikštė, kurioje siūloma mitinguoti, yra neįžengiama. „Ten niekas neįeis“, - teigė profsąjungų atstovas.

DELFI primena, kad profesinės sąjungos ir A. Paleckio Socialistinis liaudies frontas pateikė prašymą prie Seimo sausio 16-ąją surengti mitingą, tačiau savivaldybės Renginių(susirinkimų) derinimo komisija protestuoti prie parlamento pastato neleido motyvuodama tuo, kad tuo metu šioje vietoje vyks Sausio 13-osios dvidešimtmečio minėjimo renginiai. Vietoje to, savivaldybės komisija pasiūlė mitinguoti prie „Siemens“ arenos arba Kalnų parke.

Kaip žinoma, prieš dvejus metus sausio 16-ąją prie parlamento rūmų taikus profsąjungų organizuotas mitingas virto riaušėmis, jų metu dužo Seimo rūmų langai.