Tikėtina, kad „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas ir postą paliekantis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis atsidurs skirtingose EP frakcijose.

R. Paksas DELFI teigė jau apsisprendęs, kurioje EP grupėje dirbs kitą kadenciją. „Tvarkiečių“ lyderis pasirinko frakciją „Laisvės ir demokratijos Europa“, kurioje buvo iki šiol.

„Laisvė ir demokratija“. (…) Mano žiniomis, „Laisvės ir demokratijos“ frakcija turėtų iki rytojaus vakaro sudėti parašus“, - kalbėjo R. Paksas.

Paklaustas, ar kartu su juo į „Laisvės ir demokratijos“ frakciją keliaus V. Mazuronis, pašnekovas teigė to dar nežinantis.

„Sunku man pasakyti. Kiekvienas parlamentaras pasirenka, kaip jam atrodo. Už save tai aš galiu garantuoti, o už kolegą... Jis ten pirmą kartą. Na, turėtų būti toje pačioje frakcijoje, mano supratimu“, - svarstė R. Paksas.

Politiko nuomone, jei du „tvarkiečiai“ išsivaikščiotų po skirtingas EP frakcijas, tai „keistai atrodytų“.

Savo ruožtu, V. Mazuronis DELFI teigė dar neapsisprendęs dėl frakcijos.

„Esu kūrybinėse paieškose“, - sakė „tvarkietis“.

Besitraukiantis aplinkos ministras neslepia galintis pasirinkti kitą EP grupę, nors „Laisvė ir demokratija“ yra tarp variantų. „Aš, kaip naujas, niekur neskubu. Palauksim, pažiūrėsim, kokia ten grupė, kaip ten bus, kaip ten atrodys. Pažiūrėsim kitas grupes“, - teigė V. Mazuronis.

Paklaustas, ar tarp variantų yra Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcija (ALDE), pašnekovas to neneigė. „Yra tie socialdemokratai ir konservatoriai – jie pagal visus idėjinius dalykus savaime sunkiai. Tai ne kažin kas daugiau lieka – ALDE, šita („Laisvė ir demokratija“ – DELFI) ir žalieji. Nebent kažkokios naujos – bet irgi neaišku, jos kuriasi ar nesikuria. Mano žiniomis, sunkiai“, - svarstė V. Mazuronis.

Politikas neslepia norintis toliau kuruoti dabartinę savo sritį – taigi ir postas konkrečiame EP komitete gali smarkiai prisidėti prie frakcijos pasirinkimo. „Per frakcijas skirstomi komitetų limitai. Čia irgi svarbus dalykas. Man svarbus, nes aš norėčiau būti Aplinkos komitete. Bet matysim, kaip ten bus“, - reziumavo V. Mazuronis.

Kadenciją baigiančiame EP abu „tvarkiečiai“ – R. Paksas ir buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas – dirbo vienoje frakcijoje.