Susitikime, kurį organizuoja Rytų Europos studijų centras kartu su DELFI, dalyvaus profesionalai iš Estijos, Baltarusijos, Gruzijos, Latvijos, Lietuvos, Moldovos, Rusijos ir Ukrainos. Renginį remia Nacionalinis demokratijos fondas (JAV), Švedijos institutas ir Švedijos ambasada Vilniuje.

Rusijos propagandai aktyviai veikiant Baltijos šalyse ir kaimyninėse valstybėse, susitikimu siekiama skatinti kontaktus ir bendradarbiavimą tarp jaunosios kartos atstovų. Renginio metu dalyviai bus kviečiami pasidalinti gerosiomis savo ir regioninių šalių patirtimis demaskuojant melagingą informaciją bei įgalinat visuomenę atsirinkti ir atsakingai naudotis gaunamomis žiniomis. Susitikimo dalyviai turės išskirtinę progą uždarų susitikimų su užsienio ir saugumo politikos ekspertais ir žiniasklaidos atstovais iš Baltijos šalių, Švedijos, Rusijos ir kitų valstybių metu įgyti naujų žinių ir patirties, kuri, kaip tikimasi, padės jų tolimesnėje profesinėje veikloje. Kartu augs regioninės žiniasklaidos, analitinės bendruomenės ir pilietinės visuomenės gebėjimai.

Kas gali dalyvauti?

Motyvuoti jauni profesionalai iš Lietuvos, Estijos, Baltarusijos, Gruzijos, Latvijos, Moldovos, Rusijos ir Ukrainos, kurių profesinė veikla ir asmeniniai tikslai yra susiję su skaidrumo, objektyvumo ir faktų teisingumo užtikrinimu žiniasklaidos priemonėse, analitiniuose tyrimuose ir pilietinėje veikloje. Ypatingai raginami dalyvauti tautinių mažumų atstovai, kurie į dezinformacijos ir žiniasklaidos šališkumo problemą gali pažvelgti iš gilesnio bei labiau kritiško požiūrio taško.

Pagrindiniai reikalavimai susitikimo dalyviams:

  • Būti 24–35 metų amžiaus;
  • Turėti bakalauro laipsnį;
  • Turėti bent 3 metų darbo patirtį žiniasklaidos, komunikacijos, politikos mokslų ar pilietinės visuomenės/NVO srityje;
  • Sugebėti dalyvauti diskusijose anglų kalba (numatomas sinchroninis anglų-rusų kalbos vertimas).
Išvardinti reikalavimai yra bendrojo pobūdžio, neatitinkant vieno ar kelių reikalavimų, tačiau turint su susitikimo tikslais susijusios darbo patirties, kandidatai raginami teikti paraiškas. Dalyviai bus atrinkti pagal jų kompetenciją, motyvaciją ir sugebėjimą prisidėti prie Susitikimo tikslų.

Ką siūlo Vilniaus jaunų lyderių susitikimas?
  • Šalia galimybių užmegzti profesinius ryšius ir mokytis iš žurnalistikos, komunikacijos ir politinės analizės ekspertų Baltijos šalyse, Švedijoje ir rytų Europoje, Susitikimo organizatoriai dalyviams iš Lietuvos suteikia:
  • Apgyvendinimą Vilniuje š. m. rugsėjo 25 – 29 d. (4 naktys, dviviečiame kambaryje);
  • Maitinimą.

Kaip dalyvauti?

Renginio organizatoriai prašo užpildytą anglų arba rusų kalba dalyvio anketą pateikti iki š. m. rugpjūčio 31 d. Dalyvio anketą bei kitą reikalingą informaciją rasite apsilankę Rytų Europos studijų centro puslapyje.