Internetinėje svetainėje Sputniknews.lv skelbiama informacija prieinama dviem kalbomis – latvių ir rusų.

Kaip praneša rus.DELFI.lv, be naujienų pranešimų šioje svetainėje taip pat publikuojami vaizdo ir nuotraukų reportažai, tiesioginės transliacijos, infografikai, interviu ir kita medžiaga. Anot leidinio vyriausiosios redaktorės Margaritos Simonian, „Sputink“ – tai šiuolaikinė žiniasklaidos priemonė, kuri nuo kitų skiriasi visų pirma temų, rakursų ir pasaulio matymo pasirinkimu.

Tarptautinė informacinė agentūra „Rossija segodnia“ įkurta 2013 m. likvidavus vieną didžiausių informacinių agentūrų „RIA Novosti“. „Rossija segodnia“ generalinio direktoriaus postas teko Dmitrijui Kiseliovui, vyriausiosios redaktorės pareigos – M. Simonian, kuri šias pareigas derina su „Russia Today“ televizijos kanalo vadovavimu.

Kremliaus administracijos vadovas Sergejus Ivanovas 2013 m. teigė, kad „Rossija segodnia“ užduotis – paaiškinti pasauliui, kad Rusija vykdo savarankišką politiką ir užtikrintai gina savo nacionalinius interesus. Vakarų ir Latvijos ekspertai savo ruožtu mano, kad „Sputnik“ kaip ir televizijos kanalas „Russia Today“ – tai rusiško propagandos skleidimo instrumentas.

Užsienio transliacijų srityje „RIA Novosti“ pakeitusi tarptautinė informacinė agentūra „Sputnik“ pradėjo darbą 2014 m. D. Kiseliovas teigė, kad „Sputnik“ turi pasipriešinti agresyviai propagandai, kuria šiandien „šeriamas“ pasaulis. „Sputnik“ internetinės svetainės prieinamos dešimtimis skirtingų kalbų, įskaitant anglų, arabų, ispanų, italų, kinų, lenkų ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (937)