Kaip rašo „Lietuvos žinios“, nors tai padaryta esą nenorint drumsti ramybės prieš artėjančias šventes, būtent šis sprendimas kursto dar didesnę intrigą, kas iš tiesų sukėlė viešąją erdvę sudrebinusį skandalą.

Praėjusį trečiadienį Seimo SRK svarstė Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektą. Jau tapo įprasta, kad parlamentarams diskutuojant apie abortų draudimą kyla didžiulės aistros, tačiau tąsyk jos pasiekė nematytą lygį.

Posėdžiui pasibaigus dalis jo dalyvių per žiniasklaidą apkaltino kunigą A. Narbekovą vartojus "itin šlykščią retoriką", įžeidus parlamentarę Vidą Mariją Čigriejienę. Vėliau Seimo SRK vadovės "darbietės" Dangutės Mikutienės iniciatyva posėdžio garso įrašą nuspręsta įslaptinti.

V. M. Čigriejienės teigimu, labiausiai ją įžeidė dvasininko kaltinimas, esą sovietmečiu ji darė abortus. Pasak parlamentarės, dvasininkas per posėdį elgėsi labai brutaliai, puolė ją "kaip įsiutęs bulius".

Panašiai kalbėjo ir komiteto pirmininko pavaduotojas A. Matulas.

"A. Narbekovas iš karto kreipėsi į V. M. Čigriejienę. Esą ji išgyvena didelį konfliktą su savo sąžine, esą jam gėda dėl to, ką jis matė, kaip aborto metu yra traukomos rankos, kojos", - pasakojo A. Matulas. Jis pabrėžė buvęs šokiruotas tokių žodžių. Pats A. Narbekovas viską aiškino atvirkščiai - esą etikos normas peržengė ne jis, o V. M. Čigriejienė ir A. Matulas.

A. Narbekovas yra už tai, kad posėdžio medžiaga būtų paviešinta. A. Matulo teigimu, jis taip pat esąs už medžiagos paviešinimą. LŽ duomenimis, už informacijos įslaptinimą pasisakė penki iš devynių SRK narių, tarp jų - V. M. Čigriejienė.