Tai buvo nuspręsta pirmadienį vykusiame valdybos posėdyje, kuriame buvo svarstytos Laugalių šeimyninių vaikų globos namų "Vaiko sodžius" problemos.

Dabar Laugalių šeimyna globoja 21 vaiką.

Penktadienį Šiaulių rajono policija iškėlė baudžiamąją bylą dėl nepilnametės Laugalių šeimynos globotinės tvirkinimo. Šiuo nusikaltimu įtarimas Laugalių 27-metis sūnus Kęstutis, anksčiau teistas už valstybės turto grobstymą, chuliganizmą ir pasipriešinimą pareigūnams.

Nepilnametė yra užkrėsta venerine liga ir gydoma vienoje ligoninių.

Posėdyje rajono policijos komisaras Vidmantas Komas pranešė, kad vyriausiajam Laugalių sūnui Kęstučiui, įtariamam vienos globotinės seksualiniu išnaudojimu ir apkrėtimu venerine liga, suėmimas pratęstas dar 15 parų.

Be to, pasak komisaro, paaiškėjo, kad šių metų vasarį baudžiamoji byla buvo iškelta ir kitam Laugalių sūnui, 15-mečiui Petrui.

Posėdyje dalyvavusio Lietuvos vaikų teisių apsaugos tarnybos vadovo Valdemaro Vadoklio nuomone, reikia palaipsniui mažinti vaikų skaičių Laugalių šeimynoje, rajono vaikų teisių pasaugos tarnybą įpareigoti kontroliuoti Laugalius, o šeimoje patyrusią smurtą mergaitę nukreipti gydymui į psichologinės reabilitacijos centrą.

Laima Laugalienė valdybos posėdyje nedalyvavo. Į BNS korespondento klausimą, ar buvo kviesta ten, atsakė, kad "gal ir buvo, bet dėl rūpesčių pamiršo".

Apie šeimynos sumažinimą ji teigė net negalvojanti, greičiau atsisakysianti 500 litų, kurie skiriami kiekvienam iš globotinių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją