A. Bendinskienės vyras Audrius yra našlaitės motinos pusbrolis, o J. Lukoševičius – mažametės senelės Albinos Laukaitienės pusseserės sūnus.

Po įvykių Garliavoje, kai ilgą laiką pareigūnams nepavyko perduoti mergaitės jos motinai Laimutei Stankūnaitei, teisėsaugininkų akys vėl krypsta į Medžiukų kaimą Prienų rajone – mažametę globojantys Jūratė ir Juozas Lukoševičiai baudžiamojoje byloje pripažinti kaltais.

Apygardos teismas paskelbė, kad mergaitės tuo metu laikinajai globėjai Agnei Bendinskienei neperdavę Lukoševičiai padarė baudžiamąjį nusižengimą teisingumui.

„Savo veiksmais jie demonstravo teisinį nihilizmą, trukdė normaliam teisingumo sistemos funkcionavimui, menkino teisingumą vykdančios institucijos autoritetą“, – nuosprendyje konstatavo trijų teisėjų kolegija.

Už teismo sprendimo nevykdymą neperduodant mergaitės oficialiai jos globėjai neperdavusiems Lukoševičiams teismas skyrė po 25 MGL dydžio (3 250 litų) baudą.

Be to, iš sutuoktinių, kurių pajamos per mėnesį sudaro vos 2 tūkst. Lt, teismas mergaitės globėjai A. Bendinskienei priteisė 5 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą. Lukoševičiai taip pat turės padengti nukentėjusiosios advokato patirtas išlaidas – daugiau kaip 4 tūkst. Lt.

Pasak teismo, dar 2009-ųjų balandžio 9-ąją buvo priimta neskundžiama ir nuo paskelbimo įsiteisėjusi nutartis, kuria nuspręsta taikyti laikinąsias apsaugos priemones, įpareigojant Lukoševičius perduoti mažametę laikinajai globėjai A. Bendinskienei.

Tačiau mergaitė nebuvo perduota – per tą laiką teismas neskundžiamais sprendimais konstatavo, kad mažylės globėja yra paskirta A. Bendinskienė. Ji šiuo metu siekia mergaitę įsivaikinti, tačiau teisėjai dar praėjusį rugsėjį paskyrė ekspertizę, per kurią siekia išsiaiškinti, ar iš tikrųjų mažylei nėra geriau gyventi su žmonėmis, prie kurių ji nuo gimimo, nors ir neteisėtai, yra pripratusi.

Našlaitė iki šiol gyvena Prienų rajone – teismas yra pritaikę laikinąsias apsaugos priemones, kuriomis uždraudė perduoti mergaitę globėjams, kol nebus priimtas įsiteisėjęs sprendimas.

DELFI primena, kad mažametės mergaitės motina per avariją žuvo 2008-ųjų balandžio 4-ąją, tuo tarpu jos sunkiai sužalotą tėvą medikai dar bandė gaivinti, tačiau taip ir neatgavęs sąmonės vyras mirė balandžio 12-ąją.

Po mėnesio Birštono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu mergaitės laikinąja globėja buvo paskirta A. Bendinskienė. 2009-ųjų liepą moteris tapo nuolatine mergaitės globėja, su ja buvo nustatyta vaiko gyvenamoji vieta. Tačiau mažylė globėjai nebuvo perduota – ją neteisėtai savo namuose laikė seneliai ir jų giminaičiai.

Mergaitę iš senelių bandė paimti antstolė, tačiau tam pasipriešino kaimo gyventojai, mūru užstoję senelius ir mažametę.