Konservatorių Vilniaus skyriaus ižde šių metų pradžioje buvo apie 230 tūkst. litų, didžiąją dalį šių pinigų – apie 200 tūkst. Lt – partija ketino panaudoti savivaldos rinkimams. O dabar ši suma aptirpo iki maždaug 60 tūkst. Lt.

DELFI žiniomis, dalis Vilniaus konservatorių siekia, kad už pinigų panaudojimą atsakytų Vilniaus skyrių sueigos vadovas, parlamentaras Mantas Adomėnas. Jis gi atkerta visus pinigus išleidęs pagrįstai ir skaidriai, o informacijos nuotekį iš partijos vidaus politikas vadina mėginimu su juo susidoroti.

M. Majauskas: tai partijos vidaus reikalas

Konservatorių kandidatas į Vilniaus merus Mykolas Majauskas DELFI patvirtino, kad aiškinamasi, kaip ir kam buvo išleista didelė dalis Vilniaus skyriaus biudžeto.

„Yra tokia situacija“, - sakė M. Majauskas.

Vis dėlto politikas atsisakė patvirtinti ar paneigti DELFI pasiekusius duomenis apie nuo 230 iki 60 tūkst. Lt sumenkusį biudžetą.

„Čia yra mūsų vidiniai klausimai, kuriuos mes išspręsime. Nenorėčiau dalintis detalėmis. Čia mūsų partijos vidinis klausimas, kurį turime spręsti viduje“, - teigė M. Majauskas.

M. Adomėnas ketina atsišaudyti

Skaičių tikslumą DELFI patvirtino Vilniaus skyrių sueigos vadovas M. Adomėnas. Politikas patvirtino, kad išleista apie 170 tūkst. Lt, tačiau patikino kiekvieną litą išleidęs atsakingai ir pagal partijos poreikius.

„Visos operacijos yra patvirtintos sueigos tarybos. Buvo vykdomi renginiai, buvo ruošiamasi rinkimams. Visos sąmatos yra patvirtintos derama tvarka. Tokių gandų skleidimas yra nepaprastai neatsakingas, - kalbėjo M. Adomėnas. - Kiekvienas litas yra dokumentuotas, yra deramas procesas. Galima visas sąnaudas parodyti ir atskleisti.“

Pasak jo, be pasiruošimo rinkimams, pinigai naudoti ir „vieno procento kampanijai“: agitacijai partijai skirti 1 proc. gyventojų pajamų mokesčio dalį.

Seimo nario teigimu, panašios išlaidos buvo ir ankstesniais metais. „Tokios pačios metinės išlaidos yra ir pernai metų. Tiktai prisideda vieno procento kampanija ir išlaidos rinkimams. Tai normalios metinės gyvenimo išlaidos“, - tvirtino M. Adomėnas.

Anot jo, 2012 m. Vilniaus skyriaus išlaidos siekė apie 100 tūkst. Lt.

Pašnekovo žodžiais, iš partijos nutekėjusi informacija yra „šmeižtas ir skaldymas“. Savo tiesą jis ketina įrodinėti partinėse struktūrose.

„Tokiais anoniminiais šmeižtais ir paskalų skleidimu mūsų partijoje kai kas bando susidoroti su savo oponentais. (…) Aš inicijuosiu sueigos tarybos kreipimąsi į mūsų priežiūros komitetą, kad aiškintųsi tokių šmeižtų kilmę ir atitinkamai juos įvertintų. Nes manome, kad tokie šmeižtai kenkia partijai“, - sakė M. Adomėnas.