"Mes nenumatėme galimybės steigėjui, nacionaliniam arba savivaldybės, valstybinių teatrų arba koncertinių įstaigų vadovų atleisti, iškilus aplinkybėms, kurios nesuderinamos su einamomis pareigomis. Įstatymų leidėjas šiuo atveju turėtų reglamentuoti ir įteisinti pasitikėjimo principą, kas galioja kitose, juridinį statusą turinčiose įstaigose, bet biudžetinėms įstaigoms tai yra netaikoma", - pristatydamas projektą sakė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vytautas Juozapaitis.

Teikiamomis pataisomis siūloma nustatyti, kad, jei nacionalinio, valstybinio ar savivaldybės teatro, ar koncertinės įstaigos vadovo veikla sukeltų viešųjų ir privačių interesų konfliktą, vadovas piktnaudžiautų valdžia, diskredituotų teatro ar koncertinės įstaigos autoritetą, savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija turėtų teisę priimti sprendimą nacionalinio, valstybinio ar savivaldybės teatro, ar koncertinės įstaigos vadovą atleisti iš pareigų ir nutrauktų su juo sudarytą darbo sutartį.

Šiuo metu galiojantį įstatymą taip pat siūloma papildyti, nustatant, kad nacionalinio, valstybinio ar savivaldybės teatro, ar koncertinės įstaigos vadovas galėtų eiti šias pareigas ne daugiau kaip 2 kadencijas iš eilės.

Po pateikimo projektui pritarė 65, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė 13 Seimo narių. Pagrindiniu projekto svarstyme paskirtas Kultūros komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data - gegužės 2 d.