„Einu per žmones ubagais ir esu mylimas. Neseniai mane norėjo išvaryti policininkai, bet į atlaidus susirinkę tikintieji užstojo, apsaugojo“, – sakė šalia kelio į Šiluvos Marijos aikštę klūpantis Arūnas Milieška, save vadinantis broliu Arūnu ir šėtono išvarinėtoju.

Priešais Švč. M. Marijos Gimimo baziliką esančioje Marijos aikštėje maldininkų dėmesį antradienį patraukė ilgaplaukis dviratininkas, kurio transporto priemonė buvo aplipdyta religine simbolika.

Sergejumi Juozapu Kazimieru Baronu prisistatęs ir su rusišku akcentu kalbantis maldininkas pasakojo, kad būtent važiuojant dviračiu jį yra aplankęs labai svarbus regėjimas, paraginęs gyvenimą paskirti Lietuvai.

„Esu kilęs iš Maskvos. Mano tėvai – keliauninkai. Ir pats toks esu. Kartą naktį važiuodamas dviračiu iš Panevėžio į Vilnių mačiau regėjimą. Tamsiame danguje atsivėrė tarsi langas, kuriame plevėsavo Lietuvos trispalvė. Sustojęs gėriau arbatėlę ir tą reginį stebėjau apie penkias minutes. Paskui praslinkęs debesėlis vaizdą tarsi nutrynė. Netrukus po to gavau pasiūlymą dirbti Lenkijoje. Iš esmės jau buvau sutikęs, tačiau piligriminės kelionės į Kryžių kalną metu buvau apvogtas. Dingo pasas, pinigai. Negalėjau išvažiuoti į Lenkiją. Tai man buvo tarsi patvirtinimas, kad turiu savo jėgas skirti Lietuvai, nes regėjimas aiškiai sakė: kelias į dangų – per Lietuvą“, – pasakojo S.J.K. Baronas.

Tikino regintis vėžio požymius

„Oi, brolyti, ne kokie tavo popieriai. Matau, kad gali susirgti, o gal jau ir susirgai vėžiu. Organizmas jau kovoja, tačiau situacija – labai bloga“, – pažvelgęs į žurnalistą išpoškino šalia gatvės nutįsusioje išmaldos prašytojų eilėje sėdintys vyras su ramentais ir ėmė įtikinėti, kad padės tik vaistai, kurių galima nusipirkti vienoje Kauno Senamiesčio vietoje.

„Kai mėnulis bus jaunas, į gėrimą reikia įpilti vieną skysčio lašą. Kasdien gerk vienu lašu daugiau, kol ateis pilnatis. Tuomet pradėk kasdien po lašą mažinti iki kitos jaunaties. Po kurio laiko tai reikės pakartoti ir kraujas bus išvalytas taip, kad nebekibs jokios ligos“, – sakė Romualdu pristatęs maldininkas. Jis prisipažino, kad negali išgyti savo negalios – suluošintos kojos. Ta pati koja buvo sužalota dviejose avarijose.

„Vieną kartą koją susižalojau Baltarusijoje, kai sovietmečiu tenykščiams lenkams vežiau Kauno pogrindyje pagamintą religinę atributiką, kitą kartą – Utenoje. Matyt, taip Dievulis norėjo. Be Aukščiausiojo valios net plaukas nenukrenta“, – dalijosi bibline išmintimi Romualdas.

Apie savus gydymo metodus kalbėjo ir broliu Arūnu pasivadinęs vyras.

„Kai kurie žmonės įmeta į mano kepurę pinigėlių ir paprašo, kad pasimelsčiau už jų arba jų artimųjų sveikatą. Ką tik sušelpusi moteris sakė nerimaujanti dėl silpstančio regėjimo ir prašė, kad pasimelsčiau už ją, prašydamas Dievo užtarimo“, – pasakojo brolis Arūnas.

Žurnalisto akivaizdoje prie brolio Arūno priėjusi inteligentiškos išvaizdos pagyvenusi moteris pasiteiravo maldininko, kaip galėtų ištraukti iš alkoholio liūno savo sūnų.

„Alkoholis – šėtono buveinė. Bet aš galiu palaiminimu ir maldomis išvaryti nelabąjį pro didžiųjų kojų nykščius“, – sakė brolis Arūnas ir tikino, jog kartais pats mato, kaip pro kojų nykščius išlekia nelabasis.

Pagalbos prašiusiai moteriai jis patarė nusinešti rankinėje į pamaldas alkoholio butelį. Kai kunigas šventins, atkišti tą rankinę, kad būtų pašventintas alkoholis. Paskui nedideliais kiekiais tuo skysčiu reikėtų vaišinti priklausomybės nuo alkoholio kamuojamą žmogų.

Brolio Arūno nuomone, padėti gali ir oficialių egzorcistų naudojama speciali druska – jos galima būti įberti net ir į lietinių tešlą.

Moteris labai atidžiai ir ilgai klausėsi maldininko patarimų, kol nekantraujanti jos draugė įkalbino baigti užsitęsusią šneką.

Meldėsi už neįgaliuosius

Nuo alkoholio kenčiantiems žmonėms antradienį Šiluvoje skirta daug dėmesio: dalyvaujant arkivyskupui Sigitui Tamkevičiui buvo meldžiamasi už siekiančius išsivaduoti iš priklausomybių ir jų šeimas, taip pat už ligonius.

Už ligonius karštai meldėsi ir S.J.K. Baronas.

„Meldžiuosi už tuos, kurie turi regėjimo negalią. Visaip stengiuosi jiems padėti. Važinėju su jais tandemais – dvigubais dviračiais. Aš kaip šturmanas sėdžiu priekyje, vairuoju, aiškinu apie padėtį kelyje, o už manęs sėdi regėjimo negalią turintis žmogus. Jam tereikia tik minti. Dalyvauju su neįgaliaisiais įvairiose varžybose ir mes patiriame daug puikių akimirkų“, – tikino apie veiksmingos pagalbos svarbą žurnalistui kalbėjęs S.J.K.Baronas.

Trečiadienį Šiluvoje – kunigų atlaidų diena. Tikintieji meldžiasi už kunigus, klierikus ir jų ugdytojus.