„Iki 14 valandos į rinkimų apylinkes buvo atvykę 12,78 procento rinkėjų. Jeigu pasižiūrėsime į ankstesnius rinkimus, matome, kad rinkėjų aktyvumas yra mažesnis su kai kuriais rinkimais palyginus netgi perpus“, – sekmadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Vangiausi yra Vilkyčių rinkimų apylinkės rinkėjai, kurių balsuoti sekmadienį atvyko vos 6,55 procento.

15 valandos duomenimis, Šilutės rajone balsavo daugiau kaip 5,3 tūkst. iš 38 tūkst. 804 rinkėjų.

Pasak L.Matjošaitytės, policija gavo šešis pranešimus apie rinkimų pažeidimus, dauguma jų nepasitvirtino. Dar vieną pranešimą gavo VRK, informacija apie galimą balsų pirkimą perduota policijai ir tikrinama.

„Šiandieną gauta yra šeši pranešimai. Vienas tokių pranešimų yra, kad Gorainių rinkimų apylinkėje asmenys balsuoja be asmens dokumento. Buvo nustatytas vienas asmuo, kuris be to dokumento balsavo, aiškinamosis visos aplinkybės“, – kalbėjo ji.

Gauti trys pranešimai apie neblaivius asmenis, tačiau informacija apie pažeidimus nepasitvirtino. Taip pat gautas vienas pranešimas apie esą automobiliu vežamus balsuoti žmones, tačiau ji taip pat nepasitvirtino.

Iš anksto Šilutės rajone balsavo 5,46 procento rinkėjų.

Šilutiškiai sprendžia, kuriam iš dviejų kandidatų ketveriems metams patikėti savivaldybės vadovo pareigas – dabartiniam merui „tvarkiečiui“ Vytautui Laurinaičiui ar jo oponentui iš Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) Arvydui Jakui.

Balsuodami pakartotinai savo rajono savivaldybės tarybą šilutiškiai išrinko birželio 21 dieną. Rinkimuose dalyvavo 39,25 proc. rinkėjų.

Pakartotinių rinkimų Šilutės rajone prireikė, kai VRK panaikino kovo 21 dieną vykusių rinkimų rezultatus, nustačiusi šiurkščius rinkimų įstatymo pažeidimus.