Įstatymas numato, kad rinkimų agitacija draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir balsavimo pabaigos, išskyrus nuolatinę vaizdo agitaciją, iškabintą iki prasidedant draudimui.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdinių rinkimų agitacijos priemonių, išskyrus išleistas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK), negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame vyksta balsavimas.

Agitcija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą.

Už agitacijos draudimo pažeidimą taikoma bauda nuo 144 iki 289 eurų, o rinkimų komisijų nariams, pareigūnams, stebėtojams – nuo 289 iki 1158 eurų. Už agitaciją žiniasklaidoje gali būti baudžiama iki 14 tūkst. eurų.

Sekmadienį šilutiškiai spręs, kuriam iš dviejų kandidatų ketveriems metams patikėti savivaldybės vadovo pareigas – dabartiniam merui „tvarkiečiui“ Vytautui Laurinaičiui ar jo oponentui iš Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) Arvydui Jakui.

Pakartotiniai rinkimai Šilutėje surengti po to, kai dėl šiurkščių pažeidimų VRK panaikino kovą vykusių rinkimų rezultatus.