Trečiadienį neeiliniame Šilutės rajono tarybos posėdyje dalyvavo visi 27 tarybos nariai, tačiau 12 tarybos narių atsisakė balsuoti dėl nepasitikėjimo, tuo viešai pareikšdami savo paramą merui.

Iš 15 slaptai balsavusių tarybos narių nepasitikėjimui pritarė 12. Tam, kad merui būtų pareikštas nepasitikėjimas, reikia tarybos narių daugumos, tai yra 14 balsų.

Sušaukti neeilinį posėdį reikalavo 12 Šilutės rajono tarybos narių, įteikdami nepasitikėjimo pareiškimą rajono merui Algirdui Balčyčiui.

Tarybos nariai nepasitikėjimą motyvavo išvadomis, gautomis iš Seimo kanclerio Jurgio Razmos, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) bei Šilutės rajono tarybos Etikos ir procedūrų komisijos. VTEK, posėdžiavusi birželio viduryje, pasiūlė Šilutės rajono tarybai atleisti merą iš pareigų.

Buvęs socialliberalas A. Balčytis, skirstydamas Vyriausybės skirtas lėšas uragano "Anatolijus" nuostoliams rajone atlyginti, pažeidė viešuosius interesus, dalį šių lėšų skirdamas savo paties įmonėms.

Balandį, tapęs Šilutės meru, A. Balčytis pasirašė potvarkį, pagal kurį jo įmonėms turėjo būti skirta beveik 85 tūkst. litų arba 14 proc. viso fondo lėšų už pernai gruodį uragano "Anatolijus" padarytus nuostolius.

Iškilus viešumon šiai istorijai buvo sustabdyti A. Balčyčio įgaliojimai Naujojoje Sąjungoje, o vėliau jis buvo pašalintas iš partijos.