Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas BNS sakė, kad tokį ramų pavasarį Šilutės senbuviai prisimena buvus tik prieš maždaug 50 metų.

„Tokia situacija buvo paskutinį kartą apie 1959 metus. Senbuviai, kurie čia gyvena, prisimena, kad vėliau nebuvo nė karto tokios situacijos“, – BNS sakė R.Renčeliauskas.

Jo teigimu, šilti orai padėjo sutaupyti ne vieną šimtą tūkstančių litų, kuriuos būtų tekę skirti potvynio padariniams šalinti.

„Šiuo atveju, ir mūsų kelininkai sutaupė lėšų, nes nereikėjo kelti lengvųjų automobilių, autobusų parkas sutaupė, nes nereikėjo kelti gyventojų specialiu transportu. Ir gyventojams žalos nebuvo“, – kalbėjo jis.

R.Renčeliausko skaičiavimais, išlaidos, kurias patiria savivaldybė dėl potvynių, būna įvairios – kartais siekia 800 tūkstančių litų, kartais – viršija milijoną. Bet kuriuo atveju, jas skaičiuoti tenka šimtais tūkstančių.

Tiesa, Šilutės rajono pievose vis dar yra vandens ir prasidėjus smarkiam lietui ar pakilus šiaurės vakarų vėjui, potvynių rajonas dar gali sulaukti, tačiau jie nebebus dideli, kokius sukelia ledonešis.