Minint Tarptautinę kovos prieš moterų prievartą dieną, socialdemokratės Marija Aušrinė Pavilionienė, Giedrė Purvaneckienė ir konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė įregistravo Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimo projektą, kuriuo numatoma naikinti administracines baudas už vertimąsi prostitucija.

„Nežinau, kaip tai atsitinka, ar labai gerai klientus supranta teisėsaugos pareigūnai, atrodo, kad tos prostitutės pačios su savimi santykiauja, nes jos baudžiamos, o klientai lieka šone. <...> Mūsų nuomone, paklausa sąlygoja pasiūlą. Jeigu nebūtų paklausos, nebūtų ir pasiūlos“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo G. Purvaneckienė.

Kita priežastis įteisinti tokį įstatymų pakeitimą, anot Seimo narės, yra kitose šalyse vyraujantis požiūris, kad prostitutės yra aukos, o aukų bausti negalima.

„Teisingai daro Švedija, kuri pirmoji įvedė klientų baudimą ir prostitučių nebaudimą. Jos pėdomis pasekė Norvegija ir Islandija. <...> Tai lemia didelį prostitucijos sumažėjimą. Jie sako, kad niekada to neatsisakys ir pataria kitoms šalims taip padaryti. Šiaip tai prostitučių baudimo praktikos Europos Sąjungoje yra labai mažai, keik žinau, tik mes įvedėme tokias baudas, Malta ir dar kelios šalys“, - teigė parlamentarė.


Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.08 val.