Šiaulių miesto taryba jau pritarė, kad beveik 78 arų visuomeninės paskirties žemės sklypas tarp Gegužių, Lieporių, S. Dariaus ir S. Girėno gatvių atitenka Šiaulių vyskupijos Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo parapijai.

Neatlygintinai bažnyčia juo galės naudotis 99 metus. Sklypas skiriamas kulto pastato statybai.

Sklypas skiriamas parapijai, kad ji pasirūpintų naujos bažnyčios su pagalbiniais pastatais statyba. Tarybai pritarus sklypo skyrimui, bus teikiamas prašymas Nacionalinės žemės tarnybai. Jeigu ir ji pritars, kad sklypas būtų skiriamas bažnyčiai, bus pradėta pastato projektavimo ir statybų planavimo rutina.

Šiuos darbus įsipareigojusi finansuoti Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo parapija jau patvirtino, kad, ko gero, konkursą pastato projektui skelbs dar šiemet . Ar jį šiais metais ir išrinks - nežinia. Miesto architektė Rasa Budrytė sako, kad projektas jokiu būdu negalės būti renkamas atsižvelgiant į pigumą.

Nors net sprendimo projekto aiškinamajam rašte nurodyta, kad galimas visuomenės grupių nepritarimas statyboms, Šiaulių miesto architektė sako, vargu, ar bus daug nepatenkintų. Ji mano, kad gimnazija, vaikų darželis ir kelių aplinkinių daugiabučių bendruomenės bus patenkintos nauja kaimynyste.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)