Į daugiau nei mėnesį laisvą vicemero postą siūloma „darbietė“ Danguolė Martinkienė, o į administracijos direktoriaus – teisininkas Arnas Ilgauskas.

D. Martinkienė ketvirtą kadenciją dirba Šiaulių miesto savivaldybės taryboje. 2009–2011 metais ji buvo Šiaulių miesto mero patarėja, 2011–2015 metais ėjo Šiaulių miesto mero pavaduotojo, po to – kultūros ministro patarėjos pareigas.

A. Ilgauskas šiuo metu dirba advokatu, prieš tai yra vadovavęs Šiaulių valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybai.

Pernai gruodžio 19 dieną, pasikeitus valdančiajai daugumai ir merui su savo koalicija likus mažumoje, iš pareigų atleisti vicemeras Domas Griškevičius ir administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Tačiau sausio pradžioje D. Martinkienė su kita „darbiete“ perėjo į Šiaulių mero Artūro Visocko sudarytą koaliciją ir užtikrino jai minimalią balsų persvarą taryboje.

Ketvirtadienį taip pat iš pareigų planuojama atleisti administracijos direktoriaus pavaduotojus Giedrę Mendozą Herrerą ir Martyną Šiurkų.

Šiauliuose nuo pernai rudens tęsiasi politinė krizė, kai buvo suformuota nauja valdančioji dauguma.

Ją sudarė iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš buvusios daugumos pasitraukę liberalai.

Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.

Jų reikalavimu iš pareigų atleisti vicemeras D. Griškevičius ir administracijos direktorius E. Bivainis.

Po to į A. Visocko formuojamą koaliciją perėjus dviem „darbietėms“ meras turi minimalią daugumą taryboje.