Miesto gimtadienio renginiai penktadienį prasidėjo pusšimčio akordeonininkų eisena miesto bulvaru. Vėliau Lieporių parke buvo sodinami ąžuoliukai kuriamai signatarų alėjai. Bibliotekoje dėl ilgiausių kasų varžėsi miesto ilgakasės.

Visas šventės dienas Saulės mieste vyksta tautodailės mugė, amatininkai demonstruoja savo gaminius ir moko, kaip juos pasidaryti, įvairiose miesto vietose skamba koncertai, vyksta parodos, festivaliai, sporto varžybos.

Iškilmingiausias šventės akcentas vakare – miesto garbės piliečio regalijos įteiktos kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui. Jis tapo 39-uoju Šiaulių garbės piliečiu.

Premjeras pasveikino V. Adamkų

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius lankėsi jubiliejinėje Šiaulių miesto šventėje, kur pasveikino Prezidentą Valdą Adamkų tapus Šiaulių miesto garbės piliečiu.

„Esame gražaus sutapimo ir labai šiltus jausmus keliančio įvykio liudininkai. Savo 780-ąjį gimtadienį švenčiantys Šiauliai į savo garbės piliečių puslapį įrašo vieną labiausiai gerbiamų Lietuvos žmonių – Prezidentą Valdą Adamkų“, – pažymėjo Vyriausybės vadovas.

„Kad aptartume Jūsų nuopelnus Lietuvai, jos vardo gynimą ir garsinimą, matyt, reikėtų surengti atskirą konferenciją. Šiandien aš noriu padėkoti Jums už aukštos kultūros, orumo, valios, kuklumo ir neišsenkamo optimizmo pavyzdį, kurį mums liudijate visu savo gyvenimu ir laikysena“, – inauguracijoje kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

„Su jumis gera ir įdomu kalbėtis, nes jauti asmenybės šviesą ir šilumą, didžiulę gyvenimo patirtį ir nuoširdų susirūpinimą Lietuvos problemomis. Jums niekada nerūpėjo turtai, karjera, materialinės vertybės, nes visa, kas geriausia, turite savyje ir šalia savęs. Tai – ponia Alma, kuriai šiandien visi linkime kuo greičiau pasveikti ir sustiprėti“, – sakė Ministras Pirmininkas.