Šis klausimas įtraukas į Vyriausybės trečiadienio pasitarimo darbotvarkę.

J.Milius savo veiklos ataskaitą Vyriausybei ir Žemės ūkio ministerijai išsiuntė rugsėjo 1 dieną.

Įvertinusi ataskaitą, Vyriausybė turėtų spręsti, ar atleisti J.Milių iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigų. Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Miliui yra pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius viešai ragina J.Milių trauktis iš pareigų, tačiau nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis pareigūnas teigia to daryti neketinantis. Jis kategoriškai neigia savo kaltę dėl teisėsaugos įtarimų.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė yra nusišalinusi nuo J.Miliaus veiklos ataskaitos vertinimo. Jos ir J.Miliaus atžvilgiu bendrą tyrimą atlieka Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, kuri aiškinasi V.Baltraitienės ir J.Miliaus galimą interesų konfliktą dalyvaujant vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais.

politika@bns.lt, +370 5 205 85 31 - Lietuvos naujienų skyrius