Akademijos viršininkas Algis Vaičeliūnas pranešė BNS, kad, atsižvelgiant į krašto apsaugos ministro įsakymą bei moterų karininkių poreikį, šiemet į LKA bus priimtos ne daugiau kaip 6 merginos.

Į šias vietas pretenduoja 62 kandidatės.

Pernai spalį, atsižvelgdamas į moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierės pastabas, KA ministras nurodė sudaryti merginoms galimybes stoti į akademijos dieninį skyrių.

Kontrolierė Aušrinė Burneikienė anksčiau nustatė, jog į Karo akademijos dienines studijas pagal motorizuotų šaulių programą studijuoti priimami tik vyrai, o moterys priimamos tik į neakivaizdines studijas.

Pasak A. Vaičeliūno, šiemet į vieną vietą akademijoje pretenduoja beveik 4 stojantieji. Iš viso pateikti 540 prašymai.

Palyginus su praėjusiais metais, konkursas padidėjo beveik du kartus ir į vieną vietą pretenduoja 3,8 kandidatai.

Šiais metais ypač padidėjo norinčių studijuoti akademijoje jaunuolių, kurie atliko arba atlieka privalomąją pradinę karo tarnybą, skaičius. Prašymus studijuoti pateikė 106 kariai, pernai - tik 28.

Antradienį Karo akademijoje bus surengta atvira durų diena žiniasklaidos atstovams, kurie galės susipažinti su stojimo konkursu bei kariūnų studijų sąlygomis.

Lietuvos karo akademija įsteigta 1994 metų sausio 18 dieną. Ji išaugo iš Krašto apsaugos mokyklos, pradėjusios veikti 1992 metais Vilniuje. 1998 metais akademijai suteiktas pokario partizanų generolo Jono Žemaičio vardas.

Lietuvos karo akademija Krašto apsaugos ministerijos nurodymu rengia karininkus ir kelia jų kvalifikaciją.