"Imsiuosi iniciatyvos dar kartą suvesti pieno gamintojus, perdirbėjus, valdžios atstovus, nes žemdirbių norai yra teisėti ir į juos reikėtų atsižvelgti", pirmadienį spaudos konferencijoje sakė krikščionis demokratas P. Gražulis.

Kitą savaitę žemdirbiai žada pradėti visuotinę protesto akciją ir nebetiekti pieno jo perdirbėjams.

Pieno gamintojai ruošiasi streikuoti, jeigu Vyriausybė neatsižvelgs į jų prašymą nustatyti vieną palaikomąją 55 centų už litrą pieno supirkimo kainą ir priedus prie aukščiausios ir pirmos rūšies pieno.

"Vyriausybė dažniausiai atsižvelgia į streikuojančiųjų norus, bet geriau būtų, jeigu tokios akcijos nevyktų", kalbėjo P. Gražulis.

Jo nuomone, Vyriausybė kartu su pieno tiekėjais ir perdirbėjais turėtų sėsti už derybų stalo ir "dalykiškai paieškoti priimtinų visoms pusėms sprendimų".

Pasak parlamentaro, visų pirma nedelsiant turi būti baigtos mokėti 1999 metais pažadėtos subsidijos už pernai supirktą pieną (dar daugiau nei 10 mln. litų).

P. Gražulis mano, kad derėtų sukurti specialius fondus, kurie atsiskaitytų su žemdirbiais už bankrutavusiose ar nemokiose įmonėse įšaldytus jų pinigus.