Šią kandidatūrą dar turės patvirtinti Seimas.

Pirmajame Seimo Žmogaus teisių komiteto posėdyje nebuvo išrinktas komiteto pirmininko pavaduotojas.

Pasak konservatorių, Seimo frakcijų seniūnų sueigoje buvo sutarta, kad į komiteto pirmininko pavaduotojo pareigas bus teikiama opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario dr. Manto Adomėno kandidatūra.

"Tai dar vienas įrodymas, kaip valdančioji koalicija be skrupulų laužo nusistovėjusias parlamentines tradicijas ir ignoruoja ne tik tam tikras opozicijos teises, bet ir Seniūnų sueigos sprendimą. Susitarimų nesilaikymas tampa tarsi šios kadencijos Seimo norma", - sakė komiteto narys M. Adomėnas.

Parlamentaras taip pat atkreipė dėmesį, kad jo kandidatūrai kartu su dauguma nepritarė seksualinių mažumų teisių plėtojimui užsiangažavę Seimo nariai.

"Atrodo, kad Žmogaus teisių komitetui bus bandoma primesti tik vieną - kairiąją libertarinę žmogaus teisių sampratą, o kitokie, nuosaikesni požiūriai į žmogaus teises nebus toleruojami", - prognozavo parlamentaras.

Pagal Seimo priimtą nutarimą, Žmogaus teisių komitete dirbs šie septyni Seimo nariai: Mantas Adomėnas, Dalia Kuodytė, Ričardas Sargūnas, Rimantė Šalaševičiūtė, Leonardas Talmontas, Ona Valiukevičiūtė, Egidijus Vareikis.