Pasak V. Baltraitienės, Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroro E. Vaitekūno sulaikymas dar nereiškia, ar naujasis prokuroras dirba gerai, nes ne prokuratūra sučiupo kyšio paėmimu įtariamą prokurorą, o Specialiųjų tyrimų tarnyba.

"Dabar naujojo prokuroro veiksmai parodys, kaip bus elgiamasi su šituo žmogumi ir ar tas žmogus galės kada nors dirbti teisėsaugos institucijose. (...) Generalinis prokuroras ir turės parodyti, kiek jis yra tvirtas, kad tas žmogus, kuris paėmė kyšį, niekada nebedirbtų nei prokuratūros sistemoje, nei jokioje teisėsaugos sistemoje. Jeigu būtų pasiekta, kad niekada nebegalės dirbti ir valstybės tarnyboje, tai, manau, kad tai būtų didesnė bausmė nei kalėjimas. Dabar prokuroras ir turi parodyti, kiek yra tvirtas, nusiteikęs kovoti prieš korupciją ir tai būtų jo darbo įrodymas, pirmieji veiksmai", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė V. Baltraitienė.

Kaip jau buvo skelbta, prokuroras E. Vaitekūnas už kardomosios priemonės - suėmimo pakeitimą švelnesne kardomąja priemone (užstatu) įtariamajam reikalavo kyšio. Pirmadienį E. Vaitiekūnas buvo sulaikytas, kai pareiškėjas jam perdavė 30 tūkst. litų.

Generalinis prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą. E. Vaitekūnas sulaikytas 48 valandoms. Artimiausiu laiku bus išspręstas kardomosios priemonės klausimas.

Prokuroras E. Vaitekūnas tyrė bylas, susijusias su prekyba žmonėmis