Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas užsiminė manąs, kad 2012-aisiais partijoms gali prireikti iki trijų dešimčių milijonų litų. Per pastaruosius Seimo rinkimus 2008 m. visos partijos išleido panašią sumą. Iki šiol didžiąją dalį lėšų partijoms sunešdavo verslininkai ir įmonės. Tačiau nuo Naujųjų metų šis lėšų šaltinis buvo uždraustas. Įstatymas dėl draudimo juridiniams asmenims aukoti partijoms Seime priimtas tik po to, kai politikai buvo įtikinti, kad 2012 m. biudžete bus gerokai padidintos dotacijos partijoms. Vietoj anksčiau planuotų 5,5 mln. litų numatoma keturiskart didesnė suma – 20 mln. litų.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pavaduotojas Juozas Olekas sakė dar nežinąs, kiek gali kainuoti Seimo rinkimų kampanija centriniam partijos rinkimų štabui. „Skaičiavimai ir planavimas dar vyksta. Bet iš patirties būtų galima spėti, kad reikės apie 4–5 mln. litų“, – užsiminė politikas.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabe vyrauja nuomonė, kad partijai per rinkimų kampaniją irgi reikės išsiversti su maždaug 4–5 mln. litų. Tiesa, tiek vertinamos tik centralizuotos išlaidos rinkimų kampanijai. Apygardose konservatorių kandidatai gali išleisti dar bent kelis šimtus tūkstančių litų.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Algis Čaplikas minėjo, kad šiai partijai gali pakakti 3 mln. litų. „Galbūt suma bus kiek didesnė, bet tikrai nesieksime penkių ar daugiau milijonų“, – sakė jis.

Panašias sumas minėjo ir kitų didžiųjų partijų – Darbo, Tvarkos ir teisingumo, Liberalų sąjūdžio – atstovai. Mažesnės partijos tikisi, kad rinkimų kampanijai užteks nuo 0,5 iki 2 mln. litų.