Komentuodamas situaciją Seimo pirmininkas teigė, jog B. Vėsaitei dabar turėtų būti „psichologiškai lengviau". Jis taip pat suabejojo, ar sprendimas dėl B. Vėsaitės buvo priimtas ne pernelyg skubotai.

„Gal ir paskubėta buvo", - „Laisvosios bangos" laidoje svarstė Seimo pirmininkas ir pridūrė, kad tai buvo pačios B.Vėsaitės sprendimas, susijęs su Vyriausybės ir „kitų įtakingų žmonių" poveikiu.

Primenama, kad šių metų gegužę į Astaną (Kazachstano Respublika) bendrovės „Arvi" išnuomotu lėktuvu kartu su delegacija vykusi B. Vėsaitė neteko ūkio ministrės pareigų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo pasirašytu dekretu, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus gegužės 28 dienos teikimą, atleido B. Vėsaitę iš ūkio ministrės pareigų.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija birželio 26 dieną nustatė, kad buvusi ūkio ministrė Seimo narė B. Vėsaitė, vykusi į Kazachstaną privačios bendrovės „Arvi" išnuomotu lėktuvu, nepažeidė valstybės politiko elgesio principų ir reikalavimų.