Kaip teigiama A. Paulausko laiške Suomijos ambasadoriui, tai ypač aktualu švietimo įstaigoms ir gyventojams.

"Juk internetas - tai neatsiejama šiuolaikinių mokymo programų dalis. O Lietuva, kaip kandidatė į Europos Sąjungos nares, siekia ir sieks, kad švietimo srityje, kaip ir kitose srityse, jos atotrūkis nuo ES šalių sparčiai mažėtų," rašoma Seimo pirmininko laiške.

Kaip pranešė Seimo pirmininko atstovas spaudai, A. Paulauskas t aip pat paragino suomius aktyviau investuoti į telekomunikacijų ir kitų naujos ekonomikos paslaugų plėtrą Lietuvoje. Tai turėtų teigiamos įtakos ne tik dvišaliam, bet ir bendram Baltijos šalių ekonominiam bendradarbiavimui, bei paspartintų eurointegracijos procesą.

Bendrovė "Lietuvos telekomas" neseniai paskelbė nuo kitų metų pradžios trimis centais padidinsianti vietinių pokalbių tarifą.

Visuomenėje kilus nepasitenkinimui dėl "Lietuvos telekomo" sprendimo nuo kitų metų padidinti pokalbių tarifus, Vyriausybė pareiškė, jog tai turės neigiamos įtakos kuriant informacinę visuomenę, plečiant interneto vartotojų ratą.

Pirmadienį bendrovė "Lietuvos telekomas" pasiūlė geresnes sąlygas interneto vartotojams ir nuo ateinančių metų pradžios vartotojams suteiks galimybę naudotis internetu už fiksuotą mėnesinį mokestį ne piko valandomis.

Nuo sausio mėnesio bendrovė žada keisti ir kitų interneto paslaugų sąlygas ir tarifus.

"Lietuvos telekomą" valdo Skandinavijos konsorciumas "Amber teleholdings", kurį sudaro Suomijos telekomas "Sonera" bei Švedijos telekomas "Telia".