Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotas tai numatantis nutarimo projektas. Jame siūloma suteikti Seimo Antikorupcijos komisijai Seimo laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus ir pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl valstybinių viešinimo paslaugų konkursų skaidrumo, UAB „Ministerium“ akcijų įsigijimo aplinkybių ir „Ministerium“ bei VšĮ „Socialiniai partneriai“ veiklos išaiškinimo.

Toks tyrimas inicijuojamas siekiant „išsiaiškinti, kaip ir kokiomis sąlygomis bendrovė „Ministerium“, kurios akcininkas buvo Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus žentas E. Vaitasius, ir VšĮ „Socialiniai partneriai“, kurios viena iš steigėjų yra buvusi Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus visuomeninė konsultantė Dalia Kutraitė-Giedraitienė, kartu su kitomis viešųjų ryšių paslaugas teikiančiomis įmonėmis, laimėjo stambius valstybinius viešinimo paslaugų konkursus“.

Nutarimo projekte siūloma įpareigoti komisiją atsakyti į 18 klausimų. Taip pat siūloma atlikti tyrimą ir pateikti Seimui išvadas bei pasiūlymus iki 2016 m. kovo 15 d.