"Užtikriname, kad gavę žmonių pasitikėjimą atstovauti jiems Seime, neužsiiminėjome neteisėta finansine veikla, neregistravome ir "neprastūminėjome" įstatymo projektus, naudingus siaurai verslininkų grupei ir nenaudingus tautai, dirbame vadovaudamiesi Konstitucija, įstatymais bei visų Lietuvos žmonių gerove", - teigiama V. Fiodorovo parengtame kreipimesi į tautą, kurį jis siūlo pasirašyti ir kitiems Seimo nariams.

Pasak V. Fiodorovo, kreipimąsi jau pasirašė Socialdemokratų frakcijos narys Sergejus Dmitrijevas, socialliberalas Eduardas Šablinskas, liberalcentristas Gintautas Babravičius, Tėvynės sąjungos frakcijos nariai Jurgis Razma, Rasa Juknevičienė, Irena Degutienė ir Artūras Vazbys. Savo parašą pažadėjo ir Liberaldemokratų frakcijos narys Valdemaras Tomaševskis.

"Tie, kurie prastūminėjo įtartinus įstatymus, per kadenciją prisipirko mersedesų, pelningai pardavė savo biznį, stato namus ar neteisėtai privatizavo žemės sklypus, turėtų gerai pagalvoti prieš pasirašydami šį kreipimąsi, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje įspėjo V. Fiodorovas. - Paaiškėjus naujoms aplinkybėms, šie seimūnai gali būti tautos apkaltinti dviguba melagyste".

"Nagrinėti į skandalą patekusių Seimo narių veiklą kuriamos įvairios tyrimo komisijos, dirba nuolatinės, bet susidaro vaizdas, kad mes tik "gesiname gaisrus", t. y. kieno pavardė paviešinta, tą ir smerkiame, palikdami klausimą: kas kitas, kieno pavardė ir telefoniniai pokalbiai bus paviešinti", - kitų parlamentarų retoriškai klausė V. Fiodorovas.

Anot jo, tai sudaro prielaidą vadinamosioms populistinėms jėgoms per artėjančius rinkimus ateiti į Seimą. "Žmonėms visada patinka nauji, nesusitepę politiniai veidai, nes ne visi gali išlaikyti išbandymą valdžia", - pažymėjo Seimo narys.

V. Fiodorovo teigimu, parengti tokį kreipimąsi paskatino rinkėjai, iš paviešintų telefoninių pokalbių supratę, esą jis taip pat įsipainiojęs į galimą kyšininkavimo skandalą.

Spaudoje skelbtuose dabar jau buvusio parlamentaro Vytauto Kvietkausko ir "Rubicon group" valdybos pirmininko Andriaus Janukonio 2003 metų telefoniniuose pokalbiuose buvo minimos tuometinių Vilniaus miesto tarybos narių V. Fiodorovo ir E. Šablinsko pavardės.

"Nei renkant Vilniaus miesto merą, nei prastūminėjant įtartinus įstatymus, nebuvau įsivėlęs į jokius sandorius", - žurnalistams tvirtino V. Fiodorovas.

Parlamentaras prisipažino, jog kartą teko bendrauti su A. Janukoniu. Politikui būnant Vilniaus miesto tarybos nariu, Naujosios sąjungos frakcija, kuriai jis tuomet priklausė, priešinosi, kad sostinės šilumos ūkis būtų išnuomotas Prancūzijos kompanijai "Dalkia".

Į frakcijos posėdį atvykęs A. Janukonis įtikinėjo socialliberalus, esą sutartis su prancūzais yra naudinga miestui, todėl verta už ją balsuoti. Nors frakcija palaikė sutartį, V. Fiodorovas, E. Šablinskas ir Egidijus Klumbys balsavo priešingai.

Seimo narys sakė anksčiau dirbęs netoli "Rubicon group" būstinės, todėl kompanijos vadovą sutikdavo aplinkinėse kavinėse ir pažinojo jį iš matymo. "Bet nežinojau, kad tai A. Janukonis, ir jokių kontaktų su juo nepalaikiau", - tikino V. Fiodorovas.