Seimo valdyba, taupydama apkarpyto institucijos 2015 metų biudžeto lėšas, siūlo naikinti kai kurias tautos išrinktųjų delegacijas įvairiuose forumuose, rašo „Lietuvos žinios“.

Šią savaitę posėdžiavusi Seimo valdyba pradėjo planuoti šių metų komandiruočių išlaidas. Parlamento vadovai siekia, kad tikslingiau būtų formuojamos Seimo delegacijų veiklos kryptys, o kai kurių jų net ir atsisakyta.

„Visa tai daroma dėl lėšų stygiaus, todėl siūloma atsisakyti delegacijų, kurios yra mažiau aktualios. Situacija su pinigais yra tokia, kad biudžetas, palyginti su praėjusiais metais, mažinamas 5 procentais“, - LŽ tvirtino parlamento vadovybei priklausantis Seimo Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Praėjusiais metais Seimo valdyba parlamentarų komandiruotėms buvo numačiusi 376,7 tūkst. eurų (1,3 mln. litų).

Jau artimiausiu metu turėtų būti peržiūrimi ir ilgalaikiai Seimo tarptautinio bendradarbiavimo prioritetai.

Seimo vadovybės pageidavimu į planuojamą pasitarimą šiuo klausimu bus pakviesti ne tik Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) ar ERK vadovai, bet ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas, užsienio reikalų ministras, prezidentūros atstovai ir kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus.