Kaip rašo „Lietuvos rytas“, Seimo pirmininkė iškart po paskyrimo savo potvarkiu kanclerei trims mėnesiams skyrė trečdalio mėnesio algos dydžio priedą už esą įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą.

Tada pati naujoji kanclerė, sukeldama opozicijos atstovų pasipiktinimą, paaiškino, jog šie pinigai skirti už tai, kad tenka mokytis dirbti naują ir sunkų darbą, todėl ji sugaišta daugiau darbo laiko. Pasibaigus trijų mėnesių terminui Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nauju potvarkiu D.Raudonienės papildomai apmokamus mokslus ir kojų apšilimą pratęsė dar metams.

Be to, buvo pakeistas kanclerio pareigybės aprašymas - įrašyta, kad šis pareigūnas yra tiesiogiai pavaldus Seimo pirmininkui.

Dienraštis taip pat pažymi, kad Seimo valdybos, laiminančios komandiruotes į užsienį, dokumentai liudija, jog D.Raudonienė yra itin aktyvi keliautoja už mokesčių mokėtojų pinigus. Tik pusmetį dirbanti aukšta valdininkė jau spėjo išvykti į užsienį mažiausiai septynis kartus. Kanclerė svetur lankosi ir pati, ir Seimo pirmininkės vadovaujamų delegacijų sudėtyje.