„Minėtos nelaimės būtų pavykę išvengti, jeigu renginio metu būtų tinkamai užtikrintas renginio dalyvių ir kitų Vilniaus miesto gyventojų bei svečių saugumas“, – savo pranešime pažymi Seimo Informacijos ir komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius.

Dviračių lenktynės vyko uždara trasa aplink Seimo rūmus ir Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką.

„Tačiau apriboto eismo gatvėse eismą reguliuojančių ženklų ir pareigūnų išvažiavimuose iš Seimo rūmų teritorijos nebuvo. Seimo kanceliarijai apie numatomą prie Seimo rūmų organizuoti viešą renginį ir apie numatomus eismo apribojimus pranešta taip pat nebuvo, todėl Seimo kanceliarija negalėjo informuoti Seimo narių ir Seimo kanceliarijos darbuotojų. Dėl šių priežasčių Seime dirbantys Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai, kurių darbo diena birželio 29-ąją pasibaigė 21 val., jau vykstant dviračių lenktynėms, iš Seimo rūmų galėjo išvažiuoti tik kirsdami lenktynių trasas“, – sakoma pranešime.

Trečiadienio vakarą Vilniuje, prie Seimo, Seimo narys socialdemokratas B. Pauža, vairuodamas automobilį, partrenkė dviratininką.

Incidentas įvyko per dviratininkų varžybas greta Seimo, sužeistas dviratininkas buvo išvežtas į ligoninę. Įvykio metu politikas buvo blaivus.