Daugiausiai nebekandidatuoti į Seimą apsisprendusių tautos išrinktųjų skaičiuoja didžiausios parlamentinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma. Į artėjantį rinkimų maratono sūkurį, pirminiais duomenimis, neturėtų įsitraukti bent penki šiai frakcijai priklausantys parlamentarai.

J.Razmos teigimu, beveik užtikrintai kitąmet Seime neišvysime dabartinio parlamento vicepirmininko Česlovo Stankevičiaus, Manto Varaškos, Prano Žeimio ir Rūtos Rutkelytės. Liudvikas Sabutis taip pat norėtų nebekandidatuoti, tačiau jį dar bus mėginama perkalbėti.

Č.Stankevičius pranešė nekandidatuosiąs dėl garbaus amžiaus. M.Varaška užsiminė, kad savo ateitį ketina sieti su akademine veikla. Pajūrio apygardoje išrinktam P.Žeimiui keblumų kyla dėl pernelyg didelio atstumo ir šeiminių aplinkybių, o R.Rutkelytė į Seimą nekandidatuos dėl sveikatos problemų.

Iš antros pagal dydį Socialdemokratų frakcijos, jos seniūno Algirdo Butkevičiaus tikinimu, nekandidatuoti vienmandatėje apygardoje apsisprendė Jonas Juozapaitis, nors partijos rinkimų sąraše jo pavardė tebefigūruoja.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Algis Kašėta dienraščiui sakė, kad galimybę nekelti kandidatūros svarsto pastaruoju metu sveikatos negalavimų turintis Kęstutis Glaveckas. "Dar tokią galimybę svarsto ir net praktiškai yra apsisprendęs nekandidatuoti Andrius Endzinas", - sakė A.Kašėta.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jonas Liesys teigė negalįs išskirti nė vieno parlamentaro, kuris "nekandidatuotų ar neigtų, kad bus kandidatu". Vis dėlto frakcijos narė Inga Valinskienė prasitarė ko gero rinkimuose nedalyvausianti.

Frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazuronis sakė, kad kol kas klausimų kyla tik dėl Rimanto Smetonos pozicijos. Jis esą dar svarsto dėl savo kandidatūros.

Krikščionių frakcijos vadovas Vidmantas Žiemelis atskleidė tik Jono Stanevičiaus pavardę, kuris vienintelis iš dabartinių frakcijos narių tvirtai apsisprendė nekelti savo kandidatūros. Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Zuokienė patvirtino, kad nepretenduoti į rinkėjų pasitikėjimą kitai kadencijai apsisprendė Antanas Baura. Jis pats dienraščiui tikino norintis, kad į Seimą patektų kuo daugiau jaunų žmonių.