Penktadienį Ekonomikos komiteto pavaduotoju buvo išrinktas opozicinei Algirdo Brazausko socialdemokratinės koalicijos frakcijai atstovaujantis nepartinis Valentinas Greičiūnas.

Praėjusią savaitę komiteto pirmininku buvo išrinktas taip pat nepartinis, Naujosios sąjungos (socialliberalai) frakcijos narys Viktoras Uspaskichas.

Balsuojant Ekonomikos komitete dėl pirmininko jo pavaduotojų išrinkimo, vienintelis komiteto narys - konservatorių frakcijos atstovas Jurgis Razma - balsavo prieš V. Uspaskicho kandidatūrą ir susilaikė dėl V. Greičiūno.

V. Uspaskichas, kuris išrinktas į Seimą kaip pats save išsikėlęs kandidatas, Seime prisijungė prie socialliberalų frakcijos. V. Greičiūnas pralaimėjo vienmandatėje apygardoje, tačiau į Seimą buvo išrinktas pagal A. Brazausko socialdemokratinės koalicijos sąrašą.

Abu jie priklauso įtakingoms asocijuotoms verslo struktūroms.

V. Uspaskichas yra Lietuvos verslo darbdavių asociacijos prezidentas, o V. Greičiūnas - Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos vykdomasis direktorius - viceprezidentas.

1992-1999 m. V. Greičiūnas buvo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direktoriumi, o iki 2000 m. balandžio mėnesio - direktoriaus pavaduotoju Šventosios uostui.

"Aš manau, kad jau vienos įtakingos verslo grupės atstovo išrinkimas Seimo komiteto vadovu yra per daug, o dviejų - juo labiau", sakė BNS konservatorius J. Razma. Jo nuomone, svarstant klausimus Ekonomikos komitete, neišvengiamai iškils konfliktas dėl Seimo komiteto vadovų privačių interesų.