Vyriausybės nutarimas dėl kurortinių zonų panaikinimo buvo priimtas pažeidžiant tvarką, antradienį savo parlamentinio tyrimo išvadose patvirtino Seimo Antikorupcijos komisija.
Situaciją Druskininkuose nagrinėjusi komisija savo išvadose pažymi, kad priimant nutarimą nesilaikyta pačios Vyriausybės nustatytos tvarkos dėl teisės aktų projektų rengimo ir priėmimo tvarkos.

Taip pat komisijos išvadose pateikiama nuomonė, kad „skubų nutarimo projekto rengimą ir priėmimą lėmė Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio, Vyriausybės ir Vyriausybės kanceliarijos, aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, Aplinkos ministerijos kanclerio Roberto Klovo veiksmai“.
Komisijos išvados antradienį patvirtintos už jas balsavus 10 parlamentarų, prieš buvo trys, vienas susilaikė, visas išvadų tekstas kol kas redaguojamas. Komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius bei kiti opozicijos atstovai komisijoje pranešė dėl išvadų pateiksiantys atskirąją nuomonę.
Ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo, atliko teisėsauga, tačiau antradienį prokuratūra pranešė tyrimą nutraukusi. Prokuratūra teigia, kad suinteresuotų „tam tikrų asmenų“ bendravimas su politikais dėl skubesnio Vyriausybės nutarimo priėmimo negali būti laikomas nusikalstama veikla, bet pažeidė politikų elgesio principus.
Seimas Antikorupcijos komisijai praėjusių metų lapkritį pavedė atlikti tyrimą dėl situacijos socialdemokrato Ričardo Malinausko vadovaujamuose Druskininkuose ir dėl konservatorių atstovų šeimų verslo interesų.
Iniciatyvą pradėti parlamentinį tyrimą dėl Druskininkų savivaldybės valdomų bendrovių veiklos teisėtumo, statybų, laikraščio leidybos pradėjo opoziciniai konservatoriai ir liberalai. Tačiau svarstant nutarimo projektą į jį įrašyti ir „tvarkiečio“ Petro Graužulio pasiūlymai tirti klausimus, susijusius su konservatorių vadovų šeimų nariais.
Opozicijos siūlymu Antikorupcijos komisija aiškinosi Vijūnėlės dvaro statybų istoriją ir teisėtumą, kas ir kokiu pagrindu naudojosi Druskininkų savivaldybės įkurtos bendrovės poilsio centro „Aqua“ paslaugomis, ar nebuvo pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas ten įdarbinant mero, savivaldybės vadovų ir administracijos darbuotojų giminaičius.
Tarp valdančiųjų iniciatyva atsiradusių klausimų – ar privačios Karalienės Mortos mokyklos vadovė, konservatorių lyderio sutuoktinė Austėja Landsbergienė pasirašydama sutartį dėl naujos mokyklos statybos bendrovės „NT valdos“ lėšomis valstybinės žemės sklype nepadarė žalos valstybei, nes privačiam verslui naudojo ir toliau planavo naudoti valstybės turtą bei lėšas.