Visiems Seimo nariams stovint, priesaikas priiminėjo Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pirmoji prisiekė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Ketvirtadienį per slaptą balsavimą ši Seimo Pirmininko V. Pranckiečio pasiūlyta kandidatūra sulaukė 74 Seimo narių paramos, prieš buvo 12, susilaikė 2 parlamentarai.

Seime prisiekė VRK nariais tapę Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlyti Vincentas Vobolevičius ir Aistė Žilinskienė; teisingumo ministrės pasiūlyti Darijus Beinoravičius ir Svetlana Misevičienė, Teisininkų draugijos pasiūlyta Svajonė Šaltauskienė.

Sąžiningai ir garbingai atlikti savo pareigas per priesaikos ceremoniją pasižadėjo ir politinių partijų pasiūlyti VRK nariai: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) - Jonė Valčiukienė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos - Valdemaras Urbanas; Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) - Jūratė Lebedevienė; Liberalų sąjūdžio - Maksimas Reznikovas; partijos Tvarka ir teisingumas - Donatas Laurinavičius.

Kol kas VRK trūksta dviejų narių. Per slaptą balsavimą Seimas nepritarė Teisininkų draugijos pasiūlytai Jono Udrio kandidatūrai. VRK nėra ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos atstovo. Konservatorių pasiūlytas Vilius Semeška sulaukė neigiamos Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto išvados dėl darbo rinkimų komisijose patirties stokos.

Zenono Vaigausko vadovaujamos VRK įgaliojimai nutrūko, kai prisiekė naujos sudėties VRK. Už darbą jam padėkojo Seimo Pirmininkas V. Pranckietis, įteikdamas gėlių puokštę. Seimo nariai plojimais tarė „ačiū“.

„23 metai ir vienas mėnuo, kai aš komisijos pirmininkas“,- apie savo darbą kalbėjo Z. Vaigauskas, padėkojęs Seimui už atleidimą „nuo šitos sunkios naštos“. Jis taip pat palinkėjo sėkmės naujai VRK.