Dokumente žymima, kad bus įgyvendindamas jau anksčiau Seime pasirašytas susitarimas dėl 2014–2020 metų Lietuvos užsienio, saugumo ir gynybos politikos strateginių gairių. Šiuo susitarimu kadenciją baigęs Seimas įsipareigojo iki 2020 metų įvykdyti įsipareigojimus NATO gynybai skirti 2 proc. BVP, tačiau yra politinis sutarimas šį rodiklį pasiektį dar 2018 metais.

Taip pat dokumentu žadama parama Rytų partnerystės politikos tikslams, Seimas įsipareigoja baigti derybas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, kad Lietuvos taptų šios organizacijos nare.

Taip pat numatoma stiprinti Lietuvos santykius su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, Jungtine Karalyste, Vokietija, Prancūzija, Lenkija, Estija, Latvija, Šiaurės Europos ir kitomis demokratinėmis valstybėmis.

Rezoliucija pažymima, kad Seimas, prezidentas ir Vyriausybė kartu su parlamentinėmis politinėmis partijomis sutaria dėl nacionalinių strateginių užsienio, saugumo ir gynybos politikos tikslų, laikosi bendru konsensusu grindžiamos valstybės užsienio, saugumo ir gynybos politikos tradicijos.