Seimo statutas numato, kad ne vėliau kaip per 15 dienų nuo pateikimo Seimas savo posėdyje turi apsvarstyti Vyriausybės programą. Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.

Planuojama, kad antradienį patvirtinus Vyriausybės programą Seime iškilmingai prisieks naujosios Vyriausybės nariai.

Šių metų lapkričio 22 d. prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Seimo pritarimą, paskyrė S. Skvernelį ministru pirmininku.

S. Skvernelio Vyriausybė savo siekiu įvardija darnos, kaip pamatinio tikslo, kūrimą.

„Darną tiek individualiame – žmogiškajame lygmenyje, tiek visuomenės, valstybės ar atskiros ūkinės veiklos srityje mes matome kaip tikslą, kurį turime pasiekti. Darnią Lietuvą kurti mes siūlome penkiais lygmenimis – darnus žmogus, darni visuomenė, darnus švietimas ir kultūra, darni ekonomika bei darnus valstybės valdymas“,– sakoma Vyriausybės programos projekte.

Jame pažymima, kad „vis dėlto daug Lietuvos gyventojų savo šalyje nesijaučia laimingi.

Tą liudija ir savižudybių, priklausomybių, smurto bei skurdo mastai, žemas pilietinės galios indeksas.

Grėsmingiausia nepasitenkinimo gyvenimu Lietuvoje išraiška – nedidelis gimstamumas bei masinė emigracija“, – sakoma dokumente.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Lietuvos socialdemokratų partijos koalicijos sudarytos Vyriausybės tikslas – „pasiekti, kad Lietuvoje būtų gera gyventi“.

Koalicija yra tvirtai įsitikinusi, kad žmogus jaustųsi laimingas ir orus, o valstybė būtų stipri, bendro gyvenimo rūmas turi būti renčiamas, įtvirtinant pamatinius gėrius – saugant žmogaus gyvybę ir sveikatą, užtikrinant sambūvį su gamta, puoselėjant darnią šeimą ir bendruomenę, kuriant darnią ekonominę ir politinę aplinką.