Pagal „valstiečių“ Ramūno Karbauskio, Rimos Baškienės ir Tomo Tomilino bei Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko socialdemokrato Algirdo Syso pataisas, pusmečiui atidedamas ir fondo, iš kurio būtų mokamos kompensacijos darbuotojams, iki atleidimo vienoje darbovietėje išdirbusiems daug metų, veiklos pradžia.

Iš Valstybinio socialinio draudimo įstatymo siūloma išbraukti nuostatą, kad iki liepos terminuotoms darbo sutartims nedarbo draudimo įmokos tarifas būtų didinamas dukart. Taip pat siūloma visiškai atšaukti Seimo anksčiau numatytas „Sodros“ įmokų lubas ir valdžios įsipareigojimą darbdaviams kasmet po 1 procentinį punktą mažinti darbdavio įmoką „Sodrai “, kuri dabar siekia 31 procentą.

Teigiama, kad kai kurių socialinio modelio nuostatų įsigaliojimo atidėjimas leistų sutaupyti apie 80 mln. eurų.

Lietuva Europos Komisijos prašo naująjį socialinį modelį pripažinti struktūrine reforma ir su juo susijusioms išlaidoms taikyti išlygą, skaičiuojant 2017 metų viešųjų finansų deficitą. Šios planuojamos išlaidos dabar siekia 243 mln. eurų ir sudaro apie 0,6 proc. prognozuojamo bendrojo vidaus produkto.