Už šį istoriniu laikomu sprendimą balsavo 67, prieš - 25, susilaikė 2 Seimo nariai.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nustačius ankstesnį Statuto pažeidimą, antradienį Seimo plenariniame posėdyje buvo surengtas projekto svarstymo tęsinys. Etikos ir procedūrų komisija padarė išvadą, kad balandžio pabaigoje posėdžio pirmininkas Arvydas Vidžiūnas pažeidė procedūras, neatsižvelgęs į opozicijos pasiūlymus padaryti projekto svarstymo pertrauką.

Antradienį posėdyje svarstytas Ekonomikos komiteto patobulintas projektas. Po svarstymo projektui buvo pritarta.

Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis pasiūlė priimti įstatymą ypatingos skubos tvarka, ir šiam siūlymui dauguma parlamentarų pritarė.

Projektą "stumiantys" konservatorių atstovai smarkiai "susikirto" su ekspremjero Gedimino Vagnoriaus šalininkais nuosaikiaisiais konservatoriais bei opozicinių Socialdemokratų ir LDDP frakcijų atstovais, kurie kritikavo absoliučią daugumą įstatymo nuostatų.

Pagrindinis "per ankstyvo" IAE uždarymo kritikas G. Vagnorius teigė, kad Seimas ypatinga skubos tvarką prisiima valstybei 20 mlrd. litų įsipareigojimus.

Tuo pat metu kairioji opozicija pabrėžė, kad įsipareigojimai uždaryti jėgainę priimami, nežinant būsimųjų uždarymo kaštų, ekonominių ir socialinių pasekmių.

Socialdemokratų lyderiui Vyteniui Adriukaičiui ypač nepriimtinos pasirodė 5 straipsnio nuostatos dėl eksploatavimo nutraukimo finansavimo, kur jis įžvelgė daug nenuoseklumų ir prieštaravimų.

Seimas taip pat atmetė nuosaikiojo konservatoriaus eksministro Kęstučio Skrebio protokolinį siūlymą nesvarstyti įstatymo, kol Europos Sąjunga savo biudžete skirs lėšų uždarymui ir su tuo susijusių ekonominių bei socialinių pasekmių likvidavimui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją