ATPK pakeitimuose siūloma nustatyti, kad už šeimos vertybių niekinimą gresia bauda nuo 1000 iki 3000 Lt, už pakartotinį nusižengimą – nuo 3000 iki 6000 Lt.

Tiesa, seniūnų sueiga ryte nepriėmė sprendimo dėl šio klausimo svarstymo. Seniūnų balsams pasiskirsčius po lygiai, sprendimas dėl klausimo palikimo arba išbraukimo iš Seimo darbotvarkės teko visam Seimui.

Už P. Gražulio iniciatyvos palikimą darbotvarkėje balsavo 39 Seimo nariai, prieš – 34, susilaikė 20. Taigi „tvarkiečio“ kova su seksualinėmis mažumomis atidedama.

P. Gražulis, kaip ir buvo galima tikėtis, į Seimo sprendimą reagavo audringai. Jis pirmiausiai pliekė konservatorius, esą šie nusispjovė į šeimą ir šeimos vertybes. „Jie keičia savo politinę orientaciją ir kartu – seksualinę orientaciją, kartu su savo profesoriumi, lyderiu Landsbergiu“, - liejosi P. Gražulis.

Konservatorė Vida Marija Čigriejienė „tvarkiečiui“ neliko skolinga – ji atskirto smogdama į skaudžią vietą ir primindama, kad P. Gražulis neseniai išsiskyrė su žmona.

„Gerbiamas Petrai. Kam, kam kalbėti apie šeimą – tiktai ne tau. Tikrai. Nepyk – draugiškai sakau. Ir daugiau kad aš neišgirsčiau iš tavo lūpų apie tvirtą šeimą: jos nėra pas tave“, - skėlė V. M. Čigriejienė.