Už tokią liberalo Gintaro Steponavičiaus kartu su grupe skirtingoms frakcijoms priklausančių parlamentarų inicijuotą rezoliuciją balsavo 26 Seimo nariai ir 9 susilaikė.

Dokumente sakoma, tokį pareiškimą Seimas priima „reaguodamas į viešai išsakytus visuomenę supriešinančius pasisakymus dėl tautinių mažumų mokyklų“.

Buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina po žiniasklaidos pranešimų apie Rusijon į stovyklas vykusius tautinių mažumų mokyklų moksleivius iškėlė idėją iš viso atsisakyti tautinių mažumų mokyklų, paliekant jas kaip sekmadienines mokyklas.

„Tokios mokyklos visiškai neugdo pilietiškumo, nes jos yra izoliuotos tautinės visuomenės prasme“, – BNS sakė G.Grina.

Reaguodamas Seimas, rezoliucija konstatuoja, kad Lietuvos įsipareigojimai ir vykdoma politika, užtikrinant tautinių bendrijų teises, išlieka nuosekli, grindžiama Konstitucija, Tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvencija bei tarptautine teise.

Taip pat dokumentu Seimas „pabrėžia tautinių bendrijų integravimo svarbą siekiant mažinti nedraugiškų Lietuvai valstybių įtaką vidaus politikai“ ir ragina visas Lietuvos institucijas skirti deramą dėmesį tautinių bendrijų visavertei integracijai į Lietuvos gyvenimą, efektyviai sprendžiant jų problemas, rūpinantis mokyklų ugdymo kokybe, mokytojų kvalifikacijos kėlimu, mokyklų aprūpinimu ugdymui reikalingomis priemonėmis.