Toks kreipimasis atsirado dėl to, kad Seimo kanceliarija neturi galimybių įsigyti tinkamo reprezentacinei Seimo rūmų Vitražo galerijai instrumento – fortepijono.

Seimo rūmai yra atviriausi Lietuvos politikos namai. Tai ne tik labiausiai matoma mūsų valstybės institucija, kurioje priimami svarbiausi teisės aktai ir politiniai sprendimai. Tai ir vieta, kur vyksta aktyvus kultūrinis gyvenimas. Gyvai atliekama muzika lydi daugumą įvykių Seime – parodų atidarymus, leidinių pristatymus, valstybei reikšmingų sukakčių minėjimus, kitus parlamentinius renginius, kuriuose dalyvauja politikai, užsienio valstybių ambasadoriai, oficialūs svečiai, meno kūrėjai ir kiti visuomenės atstovai. Deja, prieš kelis dešimtmečius Seimo kanceliarijos įsigytu muzikos instrumentu – pianinu dauguma atlikėjų negali tinkamai perteikti muzikos kūrinio turinio, todėl tiek Lietuvos kultūros bendruomenės, tiek Lietuvos parlamento reprezentatyvus atstovavimas yra apribotas“,– pažymi Seimo Kultūros komitetas.

Komiteto narių teigimu, tai būtų puiki dovana parlamentui pasitinkant dvi reikšmingas šimtmečio sukaktis – Lietuvos valstybės atkūrimo 2018-aisiais ir Lietuvos moderniojo parlamentarizmo 2020-aisiais.

Taip pat Seimo rūmuose atsirastų galimybė rengti talentingiausių Lietuvos vaikų pasirodymus, skatinant jų kūrybiškumo atskleidimą.