Iš įmonių grupės „Rubikon group“ paimtose laikmenose matyti, kad ties „abonentu“ yra nurodyti šimtatūkstantiniai skaičiai. Manoma, kad tai gali būti sumos, kurios buvo mokamos „abonentui“ už įmonėms palankius sprendimus.

Už nutarimą, kuriuo buvo priimtos laikinosios komisijos išvados, balsavo 78 parlamentarai, „prieš“ balsavo 8 ir du Seimo nariai susilaikė. 31 „už“ balsų atidavė Darbo partijos frakcija, 15 - Tėvynės Sąjungos frakcija, 8 – Socialdemokratų frakcija, 7 – Liberalų frakcija, 5 – Socialliberalų frakcija. A.Zuoko vadovaujamos Liberalų ir centro sąjungos frakcija atidavė visus 8 „prieš“ balsus. Balsuojant dėl išvadų susilaikė tik du parlamentarai - socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas bei liberaldemokratas Egidijus Klumbys.

Po balsavimo Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas sakė: „Raginčiau politinius veikėjus ir institucijų vadovus veikti taip pat“. DELFI primena, kad vakar dalis sostinės savivaldybės tarybos narių trečiadienį ketinusių surengti A.Zuokui interpeliaciją , ją atidėjo, nes nusprendė palaukti, kol Vilniaus meras pats priims sprendimą atsistatydinti bei Seimas priims nutarimą dėl išvadų.

Praėjusią savaitę komisijos paskelbtose išvadose teigiama: „Susipažinę su pateikta operatyvine ir kitokia komisijai pateikta medžiaga, Komisija daro išvadą, kad medžiagoje ne kartą minėtas „abonentas" yra vienas ir tas pats konkretus asmuo, kurį galima identifikuoti pagal šioje medžiagoje esančius konkrečius šio asmens biografiją, darbovietę, pareigas ir gyvenamąją vietą apibūdinančius faktus“.

Anksčiau komisijos pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad visa šių faktų visuma leidžia manyti, kad Vilniaus miesto meras A.Zuokas ir „juodojoje buhalterijoje“ bei telefoniniuose pokalbiuose minimas „abonentas" yra vienas ir tas pats asmuo, tampriais ryšiais susijęs su „Roubicon group".

Išvadose yra išsakoma ir komisijos nuomonė, kad tokie „ryšiai yra nesuderinami su Vilniaus miesto mero pareigomis, nepriklausomai nuo to, koks bus pateiktas teisinis šių ryšių vertinimas“. Tyrimą dėl „juodosios buhalterijos“ atlieka ir Generalinė prokuratūra, tačiau ji nėra pateikusi įtarimų nė vienam politikui ar verslininkui.

Paklausti, kokį sprendimą po tokio Seimo nutarimo ketina priimti pats A.Zuokas, nepavyko, nes jis šiuo metu vieši Švedijoje ir skambučius neatsakė. Vilniaus mero kolegos svarstė, kad meras greičiausiai žino apie Seimo balsavimo rezultatus, nes Seimo posėdžio transliaciją galėjo žiūrėti internetu.

Po nutarimo dėl išvadų priėmimo Seime praėjus maždaug pusvalandžiui, A.Zuokas savo asmeniniame bloge paskelbė savo nuomonę bei padėkojo savo kolegai liberalcentristui Vytautui Bogušiui, kurio parlamentare skaityta kalba Seimo nariams priminė spektaklį.

„Vėlavau patalpinti ką nors savo bloge, kol sulaukiau iš Lietuvos žinių ir sužinojau, jog garbusis Seimas nubalsavo, jog esu krokodilas ir turiu būti patalpintas zoologijos sode. Ironizuoju, žinoma. Nelabai ką pridursi, tiesiog šiandien talpinu savo kolegos Vytauto Bogušio kalbą pasakytą šiandien Seime. Jis tikrai žino, ką reiškia laisvė, nepriklausomybė ir teismai už akių. Dėkui, Vytautai“, - savo svetainėje rašo A.Zuokas, tačiau nepasako, koks bus jo sprendimas – likti poste ar pasitraukti.

Per išvadų svarstymą parlamente V.Bogušis, sakydamas savo kalbą, naudojosi ne tik epitetais, personifikacijomis, bet ir kitomis meninėmis raiškos priemonėmis.

„Nejaugi mes ir toliau kalbėsime apie teisę ir teisingumą, demokratiją ir laisvę, žmogaus teises ir nekaltumo prezumpciją? Tai skirta tiems, kuriems buvo pažadėta 11, 111, 1111 rojaus dienų. Tas pažadas, žinoma, reiškė tiek pat, kiek saldūs Vilko pažadai Raudonkepuraitei. Ar atsimenate pasakėlės pabaigą, ponia Graužiniene?“ - tai ištrauka iš V.Bogušio kalbos, kurią Seime lydėjo parlamentarų juokas ir plojimai.

„Galvojau, kad Seime turim pora dainininkų: poną Vladimirą Prudnikovą, kuris dabar ministras, ir ponią Oną Valiukevičiūtę. Tačiau šiandien paaiškėjo, kad mes turime ir artistų“, - taip po V.Bogušio kalbos kalbėjo parlamentaras Remigijus Ačas.

Kai Seime antradienį vyko išvadų pateikimas, jį stebėjęs A.Zuokas žurnalistams kartojo: „Aš žinau, kad esu teisus“. Tą patį jis sakė ir praėjusią savaitę, kai komisija baigė darbą ir užregistravo išvadas.

A.Zuokas tada taip pat sakė, kad „kerštaujanti komisijos dauguma negalėjo priimti nei teisingų, nei moralių išvadų“.

Paklaustas, už ką jam kerštaujama, jis teigė, kad reikėtų atkreipti dėmesį į komisijos sudarymo aplinkybes ir komisijos sudėtį.

„Komisija buvo sudaryta po Viktoro Uspaskicho (Darbo partijos lyderio) pasitraukimo, kai jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus", - praėjusią savaitę sakė A.Zuokas. Anot jo, jau iš pat pradžių buvo kalbama, kad išvados bus nepalankios.

Darbo partijos lyderis V.Uspaskichas ketvirtadienį DELFI paklaustas, ar tokiu būdu buvo keršijama A.Zuokui, sakė: „Man Zuokas neegzistuoja, kaip politikas, kaip žmogus, todėl apie jį man neįdomu kalbėti. Tegul jo giminėj komentuoja. V.Adamkus, visi kiti...“

„Pas mus dabar labai daug yra diskutuojančių intelektualų, moralių žmonių. Tegu jie vertina. <...>Aš negaliu įsivaizduoti savęs Zuoko vietoje, nes tiek nusikaltimų padaryt, neįsivaizduoju kur dar galima? Tik, ko gero Lietuvoj...“, - sakė V.Uspaskichas.

DELFI primena, kad Seimo laikinoji komisija, tyrusi galimus faktus apie galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje, dirbo daugiau nei pusmetį. Jos pirmininkė L.Graužinienė, komisijos darbo metu paaiškėjus vis naujiems faktams, kelis kartus kreipėsi į Seimą, prašydama pratęsti komisijos darbą.