Parlamentarai grąžino pagrindiniam šio klausimo svarstyme paskirtam Teisės ir teisėtvarkos komitetui tobulinti tai numatantį Vadovybės apsaugos įstatymo pataisų projektą.

Projektui po svarstymo pritarė 40, prieš balsavo 3, susilaikė 60 Seimo narių. Alternatyvaus balsavimo metu 57 Seimo nariai balsavo už tai, kad projektas būtų grąžintas komitetui, 42 - iniciatoriams tobulinti. Šis klausimas grąžintas Teisės ir teisėtvarkos komitetui tobulinti.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius tokį balsavimą pavadino "gėdingu reikalu".

Jis pastebėjo, kad projektą pateikusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pati už jį nebalsavo, taip pat pasirinko ir Darbo partijos frakcija.

Šiuo metu galiojančiame Vadovybės apsaugos įstatyme Vadovybei priskiriamos šios pareigybės: Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas, Ministras Pirmininkas bei asmenys, laikinai einantys Respublikos Prezidento, Seimo Pirmininko, Ministro Pirmininko pareigas. Šią įstatymo dalį siūloma papildyti 1990 - 1992 metais dirbusios Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko pareigybe.

Siūloma įstatyme numatyti, kad Vadovybei apsauga skiriama nuo asmens paskyrimo ar išrinkimo ir yra užtikrinama iki atleidimo iš pareigų, asmens atsistatydinimo arba kadencijos pabaigos. Iki gyvos galvos apsauga užtikrinama 1990 - 1992 metais dirbusios Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininkui ir Respublikos Prezidentui, kurio įgaliojimai nutrūko Lietuvos Respublikos Konstitucijos nustatytais pagrindais.