Darbo kodekso papildymo pasiūlymą pristatęs socdemas Edvardas Žakaris pastebėjo, kad žmonės, ypač biudžetinėse įstaigose, per Kūčias šiaip ar taip dirba nerimtai. Tačiau nenorint nuskriausti verslo, nes, pasak E.Žakario, vienas laisvadienis kainuoja 80-100 mln. Lt., siūloma neilginti laisvadienių skaičiaus. Todėl siūloma atidirbti už Kūčias.

„Verslui tuomet tai nieko nekainuos“, - E.Žakaris aiškino, kad nereikės papildomų biudžeto ir verslininkų lėšų, nemažės žmonių darbo užmokestis.
Pasak socialdemokrato, atliktos apklausos parodė, kad žmonės sąmoningi ir nenori tiesiog papildomos laisvos dienos, bet Kūčias norėtų nedirbti. Todėl apklaustieji siūlo naikinti kokią nors kitą šventę - Žolines, Gegužės pirmąją arba Jonines, arba atidirbti.

Parlamentaras socialliberalas Valerijus Simulikas pastebėjo, kad nereikėtų reikalauti atidirbinėti už tokią svarbią šeimos šventę.
Konservatorė Vida Marija Čigriejienė parėmė nuskambėjusią mintį, kad reiktų tiesiog eiline darbo diena vėl paskelbti Gegužės pirmąją – Tarptautinę darbo dieną.

Toliau idėjomis parlamentarai keisis komitetuose, tačiau ilgai svarstyti negalės, nes klausimas turi būti sprendžiamas skubos tvarka.