Viena naujovių – vienas iš tėvų, su kuriuo nustatyta vaiko gyvenamoji vieta, negalės jo išsivežti gyventi į užsienį be šalyje likusio kito iš tėvų raštiško sutikimo. Jeigu antrasis iš tėvų atsisakys duoti šį sutikimą, ginčą spręs teismas.

Taip pat nutraukiant santuoką teismas turės išspręsti ne tik turto padalijimo ir vaiko gyvenamosios vietos klausimus, bet ir turės nustatyti tvarką, kaip skyrium gyvenantis tėvas ar motina dalyvaus auklėjant vaiką, bendraus su juo.

Civiliniame kodekse įtvirtinama, kad tėvai turės lygias teises ir pareigas savo vaikams, nepaisant to, kad vaiko gyvenamoji vieta bus nustatyta teismo sprendimu su vienu iš tėvų. Tėvas ar motina, su kuriuo gyvena, turės nekliudyti antrajam iš tėvų bendrauti su vaiku ir dalyvauti jį auklėjant. Šios pareigos nevykdymas bus laikomas piktnaudžiavimu tėvų valdžia.

Pataisos inicijuotos tikintis, kad jos padės užtikrinti vaiko teisę realiai bendrauti su abiem tėvais, nepaisant su kuriuo iš tėvų teismas nustatė vaiko gyvenamąją vietą, ir bus išvengta buvusių sutuoktinių ginčių dėl bendravimo su vaiku. Pataisos turėtų įsigalioti nuo kitų metų sausio.