Paskutinį posėdį šią vasarą parlamentas pradės naujai išrinkto Seimo nario socialdemokrato Vido Mikalausko priesaika. Jis parlamente keičia liberalą Algį Kašėtą, tapusį Varėnos rajono meru.

Antradienį planuojamas paskutinis balsavimas dėl lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio šildymui - siūloma 9 proc. tarifo galiojimą pratęsti iki 2016 metų pabaigos. Taip pat parlamentas spręs kompensacijų dirbantiems pensininkams, per krizę sumažintų atlyginimų kompensavimo daliai biudžetininkų, darbotvarkėje numatyti ir projektai dėl apribojimų tabako gaminiams.

Ketinama balsuoti ir dėl Konstitucijos pataisos, kuri leistų kandidatuoti po apkaltos, pirmojo priėmimo. Pataisai judėti toliau reikės ne mažiau kaip 94 parlamentarų paramos. Konstitucija keičiama įgyvendinant Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą, kuriuo ribojimas iki gyvos galvos būti renkamam Seimo nariu per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintam partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiui Rolandui Paksui pripažintas neproporcingu.

Antradienį dar numatytas slaptas balsavimas dėl Deivydo Rimkevičiaus skyrimo Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininku, Seimas taip pat spręs, ar pritaria Virgilijaus Valančiaus kandidatūrai į Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėjus.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines sesijas - pavasario ir rudens. Pavasario sesija prasideda kovo 10 ir baigiasi birželio 30 dieną, rudens sesija analogiškai - rugsėjo 10 ir gruodžio 23 dieną. Taip pat yra galimybė šaukti neeilines sesijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)