Kaip LRT Radijui sakė sinoptikė Ieva Nariūnaitė, penktadienį iš pietvakarių vis arčiau Lietuvos stumsis kritulius nešanti debesų juosta.

„Bet ji šalį greičiausiai pasieks antroje dienos pusėje. Vietomis numatomi nedideli krituliai. Pirmoje dienos pusėje kai kur dar lengvai pasnyguriuos rytiniuose rajonuose, o antroje dienos pusėje su jau minėtu atmosferos frontu turėtų nedideli krituliai pasirodyti pietvakariniame šalies pakraštyje“, – prognozuoja sinoptikė.

Temperatūra sieks 0–3 laipsnius šilumos. Pučiant stipresniam pietryčių vėjui, kai kur puresnį sniegą gali ir papustyti. Be to, anot I. Nariūnaitės, reikėtų saugotis ir plikledžio.

„Šeštadienį krituliai toliau brausis į šalies gilumą ir kritulių fazė bus įvairi, naktį galima ir lijundra. Formuosis rūkas, vėjas pamažu rims ir suksis iš pietų, pietvakarių. Naktį temperatūra mažai nutols nuo nulio laipsnių. Dieną šils ir šalį jau apglėbs atlydys“, – sakė I. Nariūnaitė.

Sekmadienį, pasak sinoptikės, nedidelių kritulių pasirodys tik kur ne kur. Į šalį veršis šaltesnio oro masė. Naktį temperatūra nukris iki neigiamos – 1–5 laipsniai šalčio, formuosis plikledis. Dieną numatoma temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos.